Home Overzicht Sloop van binnenwerk de Leeuwenburg gestart

Sloop van binnenwerk de Leeuwenburg gestart

Gebouw van HvA krijgt nieuwe bestemming

0

In de Leeuwenburg aan de Weesperzijde, achter het Amstelstation, was tot de zomer de Hogeschool van Amsterdam gevestigd. Nu wordt het gebouw gestript om er later woningen, kantoren en voorzieningen in te vestigen.

Redactie | Foto Eddy Ellert

Begin november zijn de sloopwerkzaamheden van het binnenwerk in het pand gestart. De bouwers verwijderen onder andere alle inbouwmaterialen en onderdelen in het gebouw. Van deur tot toiletpot en van balie tot plafondplaat, alles gaat het gebouw uit.

In september zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart met de inrichting van de bouwplaats. De bouwers hebben bijvoorbeeld hekken rondom het gebouw geplaatst. Ze verwachten dat de sloopwerkzaamheden juni 2023 klaar zijn. Ook worden installaties zoals de verwarming verwijderd. De aannemer wil de gesloopte materialen hergebruiken in het gebouw of op een andere plek.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt de transformatie van het gebouw mogelijk, met in de nieuwe opzet een mix van woningen, kantoren en voorzieningen. Op dit moment werkt de ontwikkelaar aan een plan voor de inrichting van het gebouw. Het is nog niet bekend wanneer dit klaar is en wanneer de bouw van de woningen en voorzieningen begint.

Op 30 november 2022 behandelt de gemeenteraad het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan.