Home Overzicht Tigers herstellen schade van vorige week

Tigers herstellen schade van vorige week

0

IJshockey U21 | Dat een weinig interessante competitie met slechts vijf deelnemende ploegen toch leuke wedstrijden oplevert bleek zaterdagavond in de Jaap Edenhal. De Tigers hadden alles in huis wat ze vorige week in de Haagse Uithof misten. Daar moet wel bij vermeld worden dat de tegenstanders uit Leeuwarden het met zes man minder moest stellen dan de Amsterdammers.

Lewis Daniels

Beide teams trekken aan het begin van de eerste periode van een redelijk bezochte wedstrijd  gelijk op. Gaandeweg versterkt Amsterdam zijn positie. In de elfde minuut wordt dat zichtbaar op het scorebord, 1-0. De eerste powerplay voor de Tigers levert Leeuwarden meer schade op, 2-0.

Amsterdam dat beter passt, sneller uit het thuisvak komt en meer als team opereert dan vorige week tijdens de wedstrijd in Den Haag, plukt de vruchten van de herziende aanpak. De ploeg houdt de regie en in de 23e en 24e minuut worden het derde en het vierde punt gemaakt. Kort daarop is het weer raak, 5-0.

Er gloort even hoop voor de Capitals als ze een penalty krijgen toegewezen wegens slashing in het doelgebied, maar de puck gaat met grote vaart langs het Amsterdamse doel. Halverwege de tweede periode is het wel raak voor Leeuwarden, als is het onwaarschijnlijk dat ze de achterstand nog inhalen, 5-1.

De verwachting is dat de Tigers tijdens de laatste twintig minuten zullen uitlopen naar negen goals en misschien wel dubbele cijfers halen, maar na een raak schot in de 43e minuut blijft het Leeuwarder doel dicht voor Amsterdam. De Capitals verweren zich kranig en strijden tot het laatst, slepen daar nog een tweede punt uit, 6-2.

Al was Leeuwarden een makkelijker tegenstander dan Den Haag vorige week, de wijze woorden van teambegeleiders Hennie Jaspers, Michael Veltman, Mark van de Heuvel en oud gediende John Versteeg zijn aangekomen bij de Tigers en dat heeft het spel van het team zienderogen verbeterd.

De Tigers spelen volgende week zondag tegen de fysiek spelende Kemphanen in Eindhoven en gaan het weekeind daarop naar Den Bosch. Zaterdag 26 november keren ze terug in de Jaap Edenhal voor een treffen met het sterke Hijs Hokij uit Den Haag.