Home Overzicht Snertactie helpt door brand getroffen horecaondernemers de winter door

Snertactie helpt door brand getroffen horecaondernemers de winter door

0

Het team van BLUEY’S, de recentelijk door brand getroffen horecaonderneming aan de Eef Kamerbeekstraat op het Zeeburgereiland, komt deze maand met een hartverwarmend initiatief. Om de lopende kosten te kunnen dekken en de heropbouw te financieren organiseren ze een snertactie. Als je snakt naar een verse pot huisgemaakte snert kun je deze tot 12 december bestellen. Maar ook kiezen om een liter snert te kopen voor een ander.

Het idee voor de snertactie is ontstaan als antwoord op een eerdere inzamelingsactie. ‘En omdat wij niet de enige zijn die een moeilijke winter tegemoet gaan hebben we ook besloten een extra optie toe te voegen’, vertelt Loeki Kin. ‘Alle erwtensoep die onder deze optie wordt gekocht doneren we aan de buurtkamer hier op Zeeburgereiland, welke de snert vervolgens zal uitdelen aan mensen die het goed kunnen gebruiken.’

Snertactie helpt ook mensen met een kleine portemonnee de winter door

Chef Timo Theeuwes, die verantwoordelijk is voor het recept, vult aan dat de actie goed in de smaak valt: ‘We zien dat veel mensen iets voor hun eigen gezin bestellen, maar er dan ook zo’n extra liter bij doen, dat is natuurlijk super mooi om te zien. Een anonieme donateur heeft inmiddels zelfs in één keer 10 liter pay-it-forward snert besteld.’

Op 15 oktober vernietigde een alles verwoestende brand het levenswerk van horecaondernemers Loeki Kin en Timo Theeuwes. De buurt en het team van café/restaurant BLUEY’S zijn inmiddels de eerste schrik voorbij. Het team van BLUEY’S heeft samen met een team van vrijwilligers en buurtbewoners zo veel mogelijk inventaris proberen te redden en schoongemaakt. Het wachten is nu op de cascorenovatie die door de pandeigenaar moet worden verzorgd en de definitieve afronding van de verzekeringszaken. Loeki en Timo blijven positief en hopen begin zomer 2023 weer te kunnen openen.

De snertactie van BLUEY’S loopt nog tot 12 december. Je kunt bestellen via www.blueys.nl. Aan mensen die niet van erwtensoep houden is gedacht: tomatensoep, rookworst van Slagerij de Wit, brood en banket van bakkerij Mama’s of een pakket voor warme chocolademelk met slagroom maken ook onderdeel uit van het actie-assortiment.

Bestellingen kunnen op 17 en 18 december worden afgehaald bij de Nautilus Expo bar (Eef Kamerbeekstraat 1006), waar het team van BLUEY’S ook met een pop-up koffiebar aanwezig zal zijn.