Home Overzicht Tigers tot de play-offs verzekerd van eerste plaats

Tigers tot de play-offs verzekerd van eerste plaats

0

Om hun koppositie veilig te stellen moesten de Tigers langs bij de Unis Flyers, de nummer twee in de competitie. Amsterdam had het zwaar tegen de fysiek sterke Unis Flyers, maar kreeg door goed teamwork de wind eronder in Heerenveen.

Lewis Daniels

IJshockey

11 januari

Unis Flyers Heerenveen vs
Amsterdam Tigers
2-3

De Tigers gaan met een uitgedunde ploeg het ijs op. James Mercer en John Versteeg zijn niet van de partij en Lance van Duin, Brian Hoogenraad en Mick Vastenhouw zitten met blessures aan de kant. De dominerende Flyers zetten zoveel druk dat de overige vijftien Tigers weinig anders rest dan te verdedigen. Goalie en man of the match Jaimy Missler is op het ergste voorbereid en beschermt zijn post tegen meerdere één op één doelschoten uit het Heerenveense kamp. Twee minuten voor rust wijzigt het draaiboek, Julian Berteling vliegt met assists van Jasper Jaspers en Zeb van Duin langs de Flyers en zet de Tigers op voorsprong, 0-1.

De Tigers klauteren op in de tweede periode en voeren gaandeweg de boventoon. Na een kleine kettingbotsing tussen de teams gaan Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist met minor penalties naar de Amsterdamse strafbank wegens Crosschecking en Roughing. Dave van den Bos en Jeremy ten Brink zitten voor het tweede vergrijp op de strafbank van Heerenveen. De rest van de periode blijven de strafbanken van beide ploegen leeg. De goals niet. Zeb van Duin ziet een opening en handelt kordaat, 0-2. Goed vijftien seconden later komen de Flyers met een tegenoffensief. Frits Doop scoort met assists Tony Demelinne en Rob Hoekstra, 1-2. De weinige, maar gevaarlijke kansen die de Flyers krijgen blijven onbenut door het snelle handelen van Missler.

Amsterdam gaat op dezelfde voet verder in de derde periode en houdt de controle. Zeb van Duin wringt zich nogmaals door de deffence van Heerenveen en verruimt het voordeel, 1-3. Dankzij Jaimy Missler ontsnappen de Tigers opnieuw aan gevaarlijke tegenacties van Heerenveen, dat in de laatste minuten de goalie voor een speler verwisselt. Joey de Jong maakt met assists van Tony Demelinne en Frits Doop het tweede punt voor de Flyers. De Tigers houden vast aan de 2-3 en spelen met verdedigend spel naar het eindsignaal. Amsterdam is nu verzekerd van de eerste plek en heeft daardoor vrij van de eerste ronde in de play-offs. Dat geeft het team rust om zich voor te bereiden op het treffen met gevaarlijke concurrent Eindhoven, dat in de andere poule op de eerste plaats staat. Eerst spelen de Tigers zondag 19 januari om 18.00 uur tegen de Tilburg Trappers.

Check amsterdamtigers.com