Home Overzicht Spaklerweg aangepast aan nieuwe omgeving

Spaklerweg aangepast aan nieuwe omgeving

0

Het gebied rond de Spaklerweg verandert in hoog tempo. In het  Amstelkwartier wonen al veel mensen, er zijn winkels en er wordt gewerkt. Aan de andere kant van het spoor wordt in hoog tempo gebouwd aan het Bajes Kwartier. De Spaklerweg wordt aangepast en krijgt een nieuwe indeling. Dat geeft nog enige tijd overlast. Zo is de rijbaan richting het Amstelstation voor langere tijd afgesloten voor auto’s.

De kabels en leidingen in de Spaklerweg en omgeving worden vervangen. Langs de bebouwing krijgen voetgangers meer ruimte. Er is een vrijliggend tweerichtingsfietspad in de maak. Het asfalt van de weg wordt vernieuwd. Ook komen er voorrangspleinen voor auto’s en veilige oversteekplekken voor voetgangers en fietsers. Een voorrangsplein is een combinatie tussen een kruispunt en een rotonde. Hierdoor is het makkelijker en veiliger om vanuit de woonwijk over te steken of in te voegen op de Spaklerweg.

Tot en met juni 2023 is de rijbaan richting het Amstelstation afgesloten voor auto’s. De Amstelstroomlaan is alleen bereikbaar vanuit het noorden of vanaf de Amstelstroombrug. Tot 25 december 2022 kunnen auto’s vanuit de Amstelbeststraat en Welnastraat nog wel in beide richtingen de Spaklerweg op rijden. Alleen vanaf de Amstelstroomlaan kun je niet linksaf richting het Amstelstation de Spaklerweg op rijden.