Home Overzicht Speciale zaken: Sarton Records in Betondorp

Speciale zaken: Sarton Records in Betondorp

0

Een paar jaar geleden ben ik weer begonnen met het kopen van platen. Ik heb warme herinneringen aan alle albums die mijn vader in zijn collectie had. Samen gingen we naar platenbeurzen om ‘zijn’ oude albums te zoeken. Ook bij Sartons Records in Betondorp. Voor mij meteen de start voor de nieuwe rubriek ‘Speciale zaken’.

De speciale zaken van Dennis Sewberath

Helaas zijn er nog maar weinig winkels die vinyl verkopen. Maar gelukkig ontdekte ik de winkel van de altijd vriendelijke Greg van Sarton Records in Betondorp, in mijn eigen wijk Watergraafsmeer. Het leek me een mooie eerste aflevering van een serie over speciaalzaken tussen Amstel en IJ.

Platenzaken zijn er niet veel meer. Maar een beetje verborgen in Betondorp is er nog wel een. Greg Sarton verkoopt in zijn winkel aan de Brink voornamelijk lp’s en cd’s. Zowel tweedehands als nieuw. Vooral tweedehands is er een breed aanbod aan van alle genres. Je vindt er Pop, Rock, Hardrock, Blues, Nederpop, Americana, Soundtracks, Reggae, World, Klassiek, Jazz, Funk, Soul, Disco, etc. Snuffelen in de goedgevulde bakken is de moeite waard.

Wekelijks is er nieuwe aanvoer. Ook staan er altijd de nodige kratten met uitverkoop klaar. Daarnaast heeft Sarton Records aanverwante artikelen als posters, bandshirts, dvd’s, platenaccessoires en muziekboeken

Greg is altijd op zoek naar goede lp’s. ‘Gaat u verhuizen of heeft u of een familielid wellicht nog dozen op zolder staan? We nemen het graag over voor een passende vergoeding. Bestaat het merendeel uit klassiek, Nederlandstalig of verzamelplaten, dan slaan we liever even over, want daar is al voldoende van op voorraad.’

Sarton Records, Brink 30 | www.sartonrecords.nl

| Open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.