Home Overzicht U21 Tigers vs Alcmaria Flames: Wedloop om goals voor Amsterdam

U21 Tigers vs Alcmaria Flames: Wedloop om goals voor Amsterdam

0

IJshockey | Met de hekkensluiter van de competitie als tegenstander hadden de Tigers een makkelijke zondagavond in de Jaap Edenhal. Vraag was alleen hoe vaak ze zouden scoren tegen het jonge team van Alkmaar dat tot frustratie van hun teamgenoten te veel spelers heeft die te weinig trainen.

Het eenentwintig koppen tellende team van de Tigers bestaat dit keer naast de vaste garde ook uit U17- en eredivisie spelers. U17-Tiger Finn Conghaile opent de wedstrijd door de assist van Alexander Karol om te zetten in de 1-0. Drieënhalve minuut later meldt Billy Grapperhaus zich nadat Zaran Zaitsoff hem de puck toespeelt. Kort daarop rukt Karol alleen op in het Alkmaars doelgebied, 3-0. Ook Jake White speelt het alleen klaar, 4-0. Voor de rust is het nog twee keer raak, de goals zijn van Alexander Karol en Luuk Decker. Lars Kan, Pascal Sitsen en Finn Conghaile maken de weg vrij.

Na de eerste onderbreking scoren Billy Grapperhaus, Jim Vorster, Alexander Karol en Jake White de volgende vier punten. Er gloort even hoop voor de Flames, ze stribbelen in de 35ste minuut tegen met een punt en houden tot de tweede rust de Tigers op veilige afstand van hun goal.

De derde periode is goed drie minuten bezig als een van de Flames in het doelgebied wordt gestraft voor tripping. Alkmaar overleeft het daarop volgende penaltyshot. Jim Vorster verzilvert de voorzet van Jake White en zet daarmee de teller op 11-1. Even later maakt het tweetal met dezelfde rolverdeling het twaalfde punt. Ditmaal is Malachy Conghaile ook van de partij. Zijn jongere broer Finn voelt zich thuis op zijn stageplek, samen met Alexander Karol geeft hij Zaran Zaitsoff gelegenheid het dertiende punt voor de Tigers bij te schrijven. Vervolgens schiet Maxim Kanon de hem door Billy Grapperhaus toegespeelde puck in de goal, 14-1. Zebediah Oware pakt met hulp van Maxim Kanon en Jake White het volgende punt. Luca van den Heuvel besluit de wedloop op de Flame-goal met een assist van Malachy Conghaile.

Met 16-1 winst zaten de Tigers stevig in het zadel. Met een dergelijk overwicht als op Alkmaar is de verleiding groot om zelfstandig op pad te gaan. Kanttekening is dat Amsterdam waarschijnlijk meer binnen had gehaald als alle spelers zich aan de opdracht van coaches Hennie Jaspers, Michael Veltman en teammanager Mark van den Heuvel hadden gehouden: speel samen. Dit sluit aan op ijshockey-legende Ron Bertelings advies aan de jeugdspelers: gun elkaar de puck.