0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Fortius pakt op valreep punt

Voetbal | Fortius bleef uit tegen Fc Abcoude overeind, het duel eindigde in 1-1. Fortius trof in de derde klasse opnieuw een tegenstander uit de eigen regio. Door de sterk keepende Kingsley Adu bleven de Amsterdammers voor de pauze overeind. In de tweede helft bleef de thuisploeg de beste. Tien minuten voor tijd werd het 1-0. Fortius kon in blessuretijd toch nog juichen. Een vrije trap kwam per ongeluk op het hoofd van Thijs de Dood en vervolgens  werd de doelman verslagen. Fortius had niet te klagen over geluk.

Tigers met vijf zeges op rij door in de eredivisie

IJshockey | Gaandeweg laait het vuur op in een  partij die begint als een veredelde oefenwedstrijd. De buit, deelname aan de eredivisie, is al binnen voor Amsterdam. De rommelige eerste minuten zijn in het voordeel van Hijs Hokij. Het Haagse team maakt in de derde minuut de 0-1. De gelijkmaker volgt snel. Tot de 3-3 is het Den Haag dat als eerste scoort. In de vijfendertigste minuut staan de Tigers voor het eerst op voorsprong. Hokij loopt in en krijgt al snel nog een tegengoal, 5-4. Een Tiger powerplay wordt Den Haag fataal en twintig seconden na het zesde punt voor Amsterdam krijgt Hokij nog een tik te verduren. De wedstrijd wordt beslist met 7-4. Ondanks het verlies, gaat ook Den Haag door naar de eredivisie

WV- HEDW dicht bij periodetitel

Voetbal | WV-HEDW is na de 0-3 winst op Monnickendam dicht bij de eerste periodetitel. Na een hoekschop scoorde Jordy Dijkhuizen 0-1. Enige minuten later bracht Jack van Moerkerk 0-2 op het scorebord. In de tweede helft bleef WV-HEDW sterk overkomen. Na een prachtige solo van Oscar Abouseada kwam de bal bij van Moerkerk. Die knalde onhoudbaar in en het duel was definitief beslist. WV-HEDW speelt komende zaterdag voor de districtsbeker tegen Jong Holland.

Korfbalvereniging Swift is in de rouw

Korfbal | Meneer Vos stierf na meer dan 70 jaar supporterschap. Op de website lezen we  ‘Afgelopen week ontvingen wij het bericht dat onze oudste en trouwste supporter Meneer Vos (supporter vanaf 1945!) is overleden. Iedereen binnen Swift en velen daarbuiten weten wie meneer Vos was, met zijn rijzige gestalte met pet langs de lijn. Zijn wekelijkse wedstrijdverslagen waren altijd voorzien van achtergrondinformatie over de tegenstander en spelers. Menig coach van Swift 1 kreeg nog gratis advies welke tegenstander extra aandacht verdiende, ik heb zelfs begrepen dat er wedstrijdbesprekingen bij hem thuis zijn gehouden! Ook schreef meneer Vos over de geschiedenis van Swift en onze buurt, uiteraard met karakteristieke regenjas langs de lijn bij zijn club. Soms was meneer Vos ook gewoon bij uitwedstrijden, dan was hij komen lopen!’

Sterk SC Overamstel verslaat koploper Real Sranang

Voetbal | Sc Overamstel won met 3-1 van koploper Real Sranang in de zaterdag vierde klasse. Overamstel begon zeer sterk en liep uit naar 2-0. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg Real weer hoop. In de tweede helft bleef Real jagen op de gelijkmaker. De thuisploeg was echter taai en kon zelfs nog een keer scoren. Het duel begon om half zes en werd voor een groot deel met te weinig kunstlicht gespeeld. Overamstel gaat er deze week over in gesprek met de gemeente want die is daarvoor verantwoordelijk.

Keepersopleiding bij GeuzenMiddenmeer

Voetbal | GeuzenMiddenmeer zet een nieuwe keepersopleiding op voor zowel jongens als meisjes. Een vrijwilliger: ‘De keeperstrainingen worden gelukkig goed bezocht op de dinsdagen, maar we willen meer doen voor onze keep(st)ers vanaf de O8 tot en met O16. Daarom gaan we een Keepersschool in het weekeind beginnen op zondagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.  Ook kunnen keep(st)ers van andere clubs deelnemen. Op zondag 22 en 29 november organiseren we twee proefochtenden om te kijken hoe groot de interesse is. Deze pilots zijn gratis. Geef je uiterlijk 15 november op voor beide ochtenden. Daarna wordt besloten of de keeperschool wel of niet zal doorgaan. Je hoeft nog geen vaste keeper te zijn.
Opgeven: [email protected].