Home Overzicht Sport in Oost | Het sportoverzicht van de week

Sport in Oost | Het sportoverzicht van de week

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

WV- HEDW verder in bekertoernooi

Voetbal | Het zijn mooie tijden voor WV-HEDW.  In de competitie is het team na zeven duels nog steeds ongeslagen. En afgelopen week werd er voor de beker met  0-2 van Jong Holland gewonnen. Jacy Engelander was de schutter van beide goals. Met rust stond het nog 0-0. WV-HEDW werd sterker na de komst van de invallers Jordy Dijkhuizen en Nicolas Hinten. In korte tijd kon Engelander twee keer scoren. WV-HEDW zit nu bij de 32 laatste van de districtsbeker.  Komende zaterdag wordt er tegen VELO gespeeld.

Zesde overwinning op rij voor Tigers

IJshockey | Na ongeslagen de voorrondes te hebben doorstaan, vervolgden de Tigers in Leeuwarden de route naar het kampioenschap. Door de nieuwe coronamaatregelen speelden ze in een lege Elfstedenhal tegen de Orange Gas Capitals. Amsterdam nam hier en daar een omweg, maar kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en keerde met 2-6 winst naar huis.

Verlies voor JOS/Watergraafsmeer

Voetbal | JOS/Watergraafsmeer verloor met 1-3 van ADO’20.   Anders dan de uitslag doet vermoeden liet het team van trainer Cor ten Bosch uitstekend spel zien. Onder de lat stond René de Jong, de vaste doelman Edwin Sudbiyo was door privé-omstandigheden verhinderd. Al na vijf minuten werd het 0-1. JOS knokte zich terug en Malcolm Esajas scoorde nog voor de pauze 1-1. JOS liet zich daarna te makkelijk kloppen, al had de tegenstander over geluk ook niet te klagen. In de slotfase liet de thuisploeg weer goed spel zien. Ten Bosch was na afloop zeer tevreden over het getoonde spel. In deze vorm weet hij zeker dat de komende weken wel punten worden gepakt.

Swift zoekt begeleiders

Korfbal | De zaalcompetitie komt er weer aan en dat betekent dat bij de wedstrijden van Swift 1 de jurytafel moet worden bezet. Daaraan zit de juryvoorzitter en worden de schotklok en de tijd bediend. Leuke jobs, waarbij je dicht op het veld zit en geconcentreerd de wedstrijd kunt volgen. De club is op zoek naar een extra juryvoorzitter en mensen voor de tijdswaarneming en schotklok. Je wordt niet meteen voor de leeuwen gegooid; je wordt zorgvuldig begeleid. Uiteraard kun je ook oefenen op het Oostenburgtoernooi op 20 november. Wil je het proberen? Check www.swiftkorfbal.nl

AthenA zoekt vrijwilligers

Hockey | De scheidsrechterscommissie HC AthenA is op zoek naar 2 a 3 nieuwe vrijwilligers. Vind jij het leuk om de organisatie en planning van de scheidsrechters op je te nemen of wil je een bijdrage leveren aan de opleiding van onze scheidsrechters? Meld je dan bij [email protected] of [email protected]

AFC IJburg wint van TOS/Actief

Voetbal | AFC IJburg won in de vierde klasse met 2-1 van TOS/Actief. Zeker voor de neutrale toeschouwer was het een spannende wedstrijd.  Voor IJburg was het de tweede overwinning van het lopende seizoen.

U21-Tigers lijken zichzelf in de weg te zitten

IJshockey | Ook de U21-Tigers speelden buitenshuis. De wedstrijd tegen de Red Eagles in Den Bosch eindigde met een soortgelijke stand als die van het eerste team in Leeuwarden, maar ditmaal in het voordeel van de thuisploeg. Met vier tegengoals door powerplays en een penaltyshot leken de Tigers vooral zichzelf in de weg te zitten. Zonder spelers op de bank bleek Amsterdam bestand tegen Den Bosch, maar het team miste te vaak een speler.