Home Overzicht Sport in Oost | Het sportoverzicht van de week

Sport in Oost | Het sportoverzicht van de week

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Eerste nederlaag De Meer

Voetbal | De Meer verloor met 4-1 van  DCG. Het was de eerste nederlaag van het lopende seizoen. De openingsfase ging gelijk op en na een kwartier werd het 0-1.  De Meer moest al snel accepteren dat het gelijk werd. Doelman Dion Boonstra werd niet veel later opnieuw gepasseerd en het stond 2-1.  Bouinin moest niet veel later geblesseerd van het veld na een botsing met de doelman. Nog voor de pauze kwam DCG op voorsprong. Direct na de pauze leek het duel beslist toen de thuisploeg op 3-1 en 4-1 kwam. De Meer bleef echter knokken. Anwar Akrouh  wist nog te scoren echter verder kwam het team niet. Ondanks het verlies blijft De Meer toch aan kop meedoen. Concurrent IVV liet ook punten liggen. Volgend weekeind moet de Meer  tegen PVCV aantreden.

Real Sranang blijft koploper

Voetbal | In de vierde klasse zaterdag verloor Real Sranang met 3-2 van Vlug en Vaardig. Ondanks dit verlies blijft het team koploper. Wel is concurrent ZSGO tot op een punt genaderd.

Winst en verlies voor Tigers

IJshockey | De Tigers speelden zaterdag hun tweede thuiswedstrijd tegen IJCU Dragons Utrecht en kwamen na tien seconden al op voorsprong. De eerste periode eindigde met 4-1, de volgende twee met 2-0 en 2-0. Het zwakkere team van de Dragons begaf zich in Jaap Edenhal op glad ijs, maar kreeg wel kansen. Zaterdag 6 november spelen de Tigers hun laatste wedstrijd in de voorselectie. Als koploper in de poule is het team verzekerd van een plek in de eredivisie.

U21- Tigers verrast door Heerenveen

IJshockey | Het treffen in eigen huis met de Flyers is de eerste tegenslag voor U21-Tigers. Een op het eerste gezicht voorspoedige wedstrijd, Amsterdam ging met 3-1 voorsprong de eerste rust in, kreeg een heel andere wending. De Tigers verloren gaandeweg de eenheid en raakten uit balans. Heerenveen daarentegen wachtte af, hield het hoofd koel en sloeg hard toe. De flyers gingen met 4-6 winst naar huis.

WV-HEDW op weg naar periodetitel

Voetbal | WV-HEDW won met 3-1 van AFC. Door Joost Heij werd het al snel 1-0. AFC bleef goed op de been en kon weer gelijk komen. Door een vrije trap van aanvoerder Kick van Aelst werd het 2-1. De tweede helft was amper begonnen of het werd 3-1 door verdediger Steven Knijnenburg. Het team van trainer Benno Nihom kon daarna vrij makkelijk het duel uitspelen. Volgende week wacht het duel tegen Monnickendam, bij winst is het mogelijk de periodetitel te pakken.

Verlies voor Wartburgia

Voetbal | Wartburgia verloor met 0-2 van Pancratius. De tegenstander ging goed met de kansen om. Wartburgia werkte hard echter wist de doelman niet te verslaan. Met rust stond het 0-1. Wartburgia bleef hard werken voor de verdiende gelijkmaker die echter niet kwam. Een kwartier voor tijd werd het 0-2.  Door het verlies zakt de ploeg uit Oost naar de zesde plek. Zaterdag 6 november speelt Wartburgia tegen hekkensluiter Kadoelen.

Sc Overamstel in de lift

Voetbal | Met SC Overamstel gaat het goed de laatste weken. TABA werd in de derby met liefst 1-5 verslagen. Door deze winst stijgt het team naar de vijfde plek van de ranglijst. Buurman TOS/Actief verloor in dezelfde klasse met 0-1 van Devo 58.