Home Overzicht Sport in Oost | Het sportoverzicht van week 41

Sport in Oost | Het sportoverzicht van week 41

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Jaap Edenbaan gaat weer open

Vanaf zaterdag 16 oktober kun je weer schaatsen op de 400-meterbaan en is de ijshal weer geopend. Kaartjes kun je online kopen en bij de automaat. Ook de horeca gaat weer open en kun je terecht bij JAAP, Boven Nul of het Chalet.

Sportspeeltuin van volleybalclub Albatros

Het plezier van bewegen brengt volleybalclub Albatros vanaf oktober ook de kleinste kinderen bij! De club start dan met een Sportspeeltuin. Voor kinderen van 1,5 tot en met 4 jaar op woensdag van 11.00 tot 11.45 uur en voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar op maandag van 16.00 tot 16.45 uur in  gymzaal, Tweede Oosterparkstraat 33. Aanmelden kan via [email protected].

Eerste winst voor  Wartburgia

Wartburgia won met 2-1 van VVA/Spartaan en dat was de eerste winst van dit seizoen.  Daar zag het in het begin niet naar uit, al na drie minuten stond het 0-1. Beide teams hadden daarna moeite om goed spel te laten zien. VVA kreeg te maken met een tegenstander die zeer gretig was. Er kwamen in het eerste bedrijf amper kansen. De thuisploeg werd door twee wissels in de tweede helft veel sterker. Jesse Bollen bleek sterk op het middenveld. Aan de linkerkant maakte Dylan van Dam een sterke indruk. Na ongeveer een uur voetballen kon Van Dam de terechte gelijkmaker scoren. Vier minuten later kon Wartburgia opnieuw scoren via de snelle van Dam. VVA probeerde daarna wel terug te komen echter Wartburgia hield stand. Door dit resultaat krijgt de ploeg weer extra vertrouwen.

IJburg SC en Overamstel spelen gelijk

SC Overamstel had het in de vierde klasse zaterdag niet makkelijk tegen IJburg. Het duel eindigde in 1-1. Overamstel moest in de openingsfase in het defensief want de thuisploeg liet een energieke indruk achter. Tegen de verhouding in werd het 0-1. Dat zou ook de ruststand worden. In de tweede helft was het spel van Overamstel beter, het zou echter een matig duel blijven. IJburg kon nog wel scoren. Het team van voorzitter Kishore Bindesrisingh moet het zaterdag 16 oktober thuis opnemen tegen SV Diemen en dat zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Overamstel staat op de vijfde plek met vijf punten.

De Meer ondanks gelijk spel goed op dreef

De Meer tegen Theole eindigde in 2-2. In de eerste helft was de thuisploeg sterk. Het was dan ook terecht dat Dennis Trefiloy twee keer scoorde. Na de pauze liet de tegenstander zien dat het even sterk was. Door een strafschop werd het 2-1. Een kwartier voor tijd werd het nog gelijk en dat was een terechte einduitslag. De Meer liet weer zien over een goed team te beschikken. Dat gaat dit seizoen nog veel punten pakken.

Amsterdam Marathon loopt weer door Oost

Op zondag 17 oktober lopen weer duizenden atleten de Amsterdam Marathon. Een belangrijk deel van het parcours gaat door Oost. Vanaf de start bij het Olympisch Stadion gaat het naar de Amstel naar Ouderkerk en langs de andere oever terug naar het Amsterdam Business Park en vervolgens naar de Watergraafsmeer. Daarna via de Molukkenstraat door de Indische Buurt langs de Mauritskade en bij de Torontobrug gaan de lopers verder door Zuid terug naar het Olympisch Stadion.

Mini Marathon bij Radioweg

Langs het officiële parcours van de Amsterdam Marathon wordt bij de Radioweg een Mini Marathon georganiseerd over 1 km. Meedoen betekent ook dat kinderen na afloop gelijk de Nederlandse en internationale toppers op de Amsterdam Marathon kunnen aanmoedigen. Voor de Mini Marathons gelden geen deelnemerslimieten. De kosten zijn 1 euro per deelnemer. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugdfonds Sport Amsterdam. De warming-up is om 9.45 uur en het startschot is om 10.00 uur. Inschrijving vanaf 8.30 uur of via [email protected].

Trainer Lex van der Horst van DVVA tevreden man

DVVA versloeg Fc Zaandam met 2-0. Zaandam had geluk dat de thuisploeg het eerste half uur slordig met de vele kansen omging. Na goed voorbereidend werk van Niels Bouwman kon Lennart Bril via een kopbal scoren. In de tweede helft bleef DVVA de beste. En opnieuw waren er verschillende kansen. Pas in blsesuretijd kon invaller Julian Laan scoren.  Trainer Lex van der Horst was na afloop een tevreden man. Zijn team is nog ongeslagen en liet goed voetbal zien. Hij wees er echter terecht dat zijn spelers nog te veel kansen nodig hebben. Daar kan echter op getraind worden.

Tigers maken dienst uit in Leeuwarden

Zaterdagavond speelden de Amsterdam Tigers hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de Orange Gas Capitals. De ijsstrijd in Leeuwarden eindige met 1-6. De spelers van het Capital-team zaten het meest op de strafbank. Tien minor penalty’s tegen zeven voor Amsterdam. Zaterdag 16 oktober nemen de Tigers het thuis op tegen Groningen.

Monsterzege voor U21-Tigers in Gelderland

De titelhouders van het vorige actieve IJshockeyseizoen versloegen zondag de Nijmegen Devils met 0-14.  Komende maanden zullen sommige Tigers vaker uitkomen voor beide teams, zoals de pas 17-jarige U21-Tiger Alexander Karol die het vierde punt in Leeuwarden maakte en Jim Vorster, die aan zijn tweede actieve seizoen in de eerste divisie begint, maar nog deel uitmaakt van het U-21 team. Direct na de thuiswedstrijd van de Amsterdam Tigers tegen Gijs HEPRO Groningen, neemt het U21-team het op tegen Hijs Hokij Den Haag.

Zeeburgia zoekt nieuwe talenten

Ben jij die getalenteerde meid die de voetbalacademie van Zeeburgia komt versterken? Bij verschillende leeftijden (van 7 tot 19 jaar) zoekt de club nog versterking. Klik hier om je aan te melden. Heb je vragen? App dan even naar technisch coördinator meiden Johnneten Boerleider 06 1173 4623.