Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks overzicht

Sport in Oost | Wekelijks overzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Blijd terug bij De Meer

Voetbal | Aanvaller Rivaldo Blijd is weer terug bij De Meer. Hij voetbalde een jaar in de Verenigde Staten en maakte daar veel mee. Zo ontdekte hij dat je daar tijdens een voetbalwedstrijd onbeperkt mag wisselen. Verder had hij daar een prima periode vol mooie momenten. Blijd is nu weer terug in Amsterdam en daar zijn ze bij De Meer heel blij mee. Wel moet de snelle speler eerst nog herstellen van een lichte blessure.

Mees Prins van AthenA naar selectieteam Nederland U15

Hockey | Mees Prins, speler in JB1 van HC Athena, is vanuit het opleidingsteam van het steunpunt Noord-West U15 geselecteerd voor het selectieteam Nederland U15. Deze groep start de tweede seizoenshelft de wekelijkse trainingen (op Kampong) en neemt deel aan een internationaal toernooi tijdens Pasen. Ook is er een internationale uitwisseling in mei. Bij AthenA zijn ze trots op deze prestatie.

Basiscursus hardlopen bij AV ‘23

Atletiek | Al tijden niet meer aan hardlopen toegekomen, uitgeschakeld door corona, een blessure of gebrek aan tijd? Vanaf zaterdag 8 januari kun je bij AV’23 de draad weer oppakken. Met de basiscursus van de Amsterdamse atletiekvereniging AV’23 leer je van een professionele trainer (Emile Kuyvenhoven) op een verantwoorde manier hardlopen. De start is op zaterdagmorgen om kwart over negen. De lopers verzamelen op de rode kunststof atletiekbaan van AV’23, Radioweg 89 in sportpark Voorland-Middenmeer. De cursus duurt zeven weken en daarna kan iedere loper gegarandeerd 25 minuten non-stop hardlopen.