0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

JOS/ Watergraafsmeer verliest van Oss’20

Voetbal | JOS/ Watergraafsmeer verloor in de derde divisie met grote cijfers van Oss’20. De Mokummers verzuimden om in de openingsfase twee goede kansen te benutten. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Met rust stond het al 3-0 en was de wedstrijd beslist. De doelman van JOS moest in het tweede bedrijf nog drie treffers incasseren. Hoofdtrainer Cor ten Bosch probeerde in de tweede helft om verandering in de wedstrijd aan te brengen. Dat bleek echter geen succes. Ten Bosch was na afloop bedroefd, het was de grootste nederlaag die hij ooit had meegemaakt bij zijn huidige werkgever.

Amsterdam Tigers missen herkansing

IJshockey | Terwijl de Amsterdam Tigers dit seizoen erop gefocust waren de in 2020 door corona gemiste overwinning (en daardoor het kampioenschap) op de Eindhoven Kemphanen alsnog binnen te halen, werkten de Tilburg Trappers zich in stilte omhoog. Twee weken geleden vielen de Hanen alsnog in de Tigerklauwen. Tegelijkertijd schakelde Tilburg Groningen uit en kwam voor de kopploegen het eindstation in zicht. Verslag

John Versteeg neemt afscheid van Tigers

IJshockey | John Versteeg (50!), die veel wedstrijden voor de Tigers besliste neemt afscheid van ijshockey en zijn club. Na een bewonderenswaardige ijsloopbaan van ruim veertig jaar met zevenhonderd wedstrijden, meer dan vijfhonderd goals en zeshonderd assists vindt hij het mooi geweest. Versteeg bleef altijd nuchter over zijn wapenfeiten. Dat hij twee keer zo oud is als veel teamgenoten en tegenstanders stond hij zelden bij stil. ‘Dat hoor ik vooral van anderen. Ik wil gewoon spelen en winnen en doe mijn best daar een steentje aan bij te dragen.’

Oproep van Geuzen/Middenmeer

Voetbal | Geuzen/Middenmeer gaat op 4 en 5 juni het thuistoernooi voor de jeugd organiseren. De club zoekt
vier ouders die in de voorbereiding en/of op de dagen zelf willen helpen. Meld je aan bij [email protected] of 06 4115 4946.

17e editie van de Nescioloop op zondag 10 april

Atletiek | De loop geniet bekendheid als een evenement voor jong, oud en gezinnen. Start en finish liggen op het sportpark Voorland/Middenmeer van atletiekclub AV’23 die de wedstrijd organiseert. De 15-kilometerloop start om 10.30 uur en acht minuten later klinkt het startschot voor de lopers op de 8 kilometer. Beide afstanden voeren over de Nesciobrug en weer terug. De 15 kilometer maakt nog een ronde door het Diemerpark en langs het fort Diemerdam. De jongste lopertjes starten om 9.30 uur, niet veel later gevolgd door de wat oudere kinderen en de jeugd. Inschrijven kan tot en met 6 april via www.nescioloop.nl. Er is geen na-inschrijving.

Zondagteam van de Meer pakt eerste periodetitel

Voetbal | Het zondagteam van De Meer heeft de eerste periodetitel in de tweede klasse gepakt. Het team van trainer Stan Bijl versloeg DWS met 1-4. Vlak voor rust kon Rivaldo Blijd de openingstreffer maken. Via een kopbal werd het direct in de tweede helft 0-2 en was het duel beslist. Boris Santen en Rinagel Ogenio scoorde ook allebei nog. Dat DWS nog scoorde was alleen interessant voor de statistieken. Om klokslag tien uur viel plotseling de verlichting uit. Er werd naar een oplossing gezocht om het duel toch uit te spelen en die werd gelukkig snel gevonden. Op het naastgelegen veld brandde de verlichting nog wel en iedereen was akkoord om daar het duel te vervolgen. De Meer vierde daarna nog uitbundig deze belangrijke winst

Heb je sportnieuws? Meld het de redactie!