0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

De  Meer speelt gelijk tegen Hooglanderveen

Voetbal | Het zondagteam van De Meer bleef overeind uit tegen Hooglanderveen, het duel eindigde in 1-1.  Bij het team van trainer Stan Bijl ontbreken veel vaste krachten wegens ziekte of blessures. Door Ayyoub Bouinin werd het na een kwartier 0-1.  Vlak na rust wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. In de slotfase was de thuisploeg iets sterker, maar over de hele wedstrijd gezien was 1-1 een terechte uitslag. De Meer loopt door dit resultaat aan kop een punt uit op concurrent IVV. Komende zondag wacht de zware wedstrijd tegen Fc Weesp.

JOS/ Watergraafsmeer verliest van Gele Ster

Voetbal | JOS/ Watergraafsmeer  verloor in de derde divisie met 2-3 van  Gele Ster. Na een half uur kon de tegenstander scoren. Door Hanne Hagary werd het al snel gelijk. In de  tweede helft speelde de thuisploeg lange tijd sterk maar verzuimde de vele kansen te benutten. Groene Ster ging wel scherp verder en scoorde twee keer. In de slotfase kon Revelino Slijters de aansluitingstreffer scoren.  Richmond Bossman verzuimde in blessuretijd de gelijkmaker te scoren.  Trainer Cor ten Bosch wees er na afloop terecht op dat zijn team minimaal een punt verdiende maar te wisselvallig had gespeeld.

Komend weekeind Nescioloop

Atletiek | De 17e editie van de Nescioloop staat op de kalender voor zondag 10 april. De loop geniet bekendheid als een evenement voor jong, oud en gezinnen. Start en finish liggen op het sportpark Voorland/Middenmeer. De 15-kilometerloop gaat van start om 10.30 uur en acht minuten later klinkt het startschot voor de lopers op de 8 kilometer. Beide afstanden voeren over de Nesciobrug en weer terug. De 15 kolometer maakt nog een ronde door het Diemerpark en langs Fort Diemerdam. De jongste lopertjes gaan om 9.30 uur van start, niet veel later gevolgd door de wat oudere kinderen en jeugd.

Dames JOS Watergraafsmeer zijn Zeeburgia de baas

Voetbal | Het was al vlot 1-0 voor JOS Watergraafsmeer. Zeeburgia probeerde onder de druk uit te komen, maar de dames van JOS zaten er over het hele veld goed in zodat het niet echt gevaarlijk werd. In één keer drie wisselspeelsters in de wedstrijd bleek teveel van het goede, want het ging hierna even wat minder en daar profiteerde Zeeburgia van, 1-1. JOS herstelde zich snel en was het 2-1. Dat was gezien het spel terecht. De tweede helft was in zijn geheel iets minder. De voor JOS bevrijdende 3-1 kwam na een mooie en vlotte combinatie.