Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks overzicht

Sport in Oost | Wekelijks overzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Wederom winst voor De Meer

Voetbal | Het blijft uitstekend gaan met De Meer. VVIJ werd met 0-1 geklopt en het team van trainer Stan Bijl blijft koploper. Spits Dennis Trefilov kon al vroeg in het duel scoren. Daarna waren er aan beide kanten weinig mogelijkheden meer. Na acht duels heeft koploper De Meer een punt voorsprong op IVV. Bijl zou graag willen dat zijn elftal ook in december nog in actie komt. De kans hierop lijkt bijzonder klein.

Tigers niet overtuigend in Den Haag

IJshockey | De Tigers konden hun plek niet op het ijs niet vinden in de Haagse Uithof en worstelden met de spelstructuur van Den Haag, dat op zijn beurt veel aanvallen zag stranden. Tot het begin van de derde periode staat Amsterdam 0-2 voor. De wedstrijd heeft een temperamentvolle wending als Hokij plotseling toeslaat. Amper van de schrik bekomen, krijgen de Tigers nog een tegengoal, 2-2. Beide ploegen scoren nog een keer, daarna trekt Amsterdam aan het langste eind, de club gaat naar huis met 3-4 winst op het veel lager geplaatste Hijs Hokij

Nederlands ijshockey opnieuw in zwaar weer 

IJshockey | Door de nieuwe coronamaatregelen hangt seizoen 21/22 aan een zijden draadje. Sportclubs kunnen alleen maar gissen welke wedstrijden na dit weekend worden gespeeld. Komende maanden beslist de competitieleiding welke belang het zwaarst weegt voor een plek op het overbezette ijs. IJshockey Nederland hoopt dat vanaf 19 december alle wedstrijden weer doorgaan en gaat vooralsnog uit van een positief scenario, al houdt de bond er rekening mee dat dit ‘wishfull thinking’is. Hoewel de eredivisie waarschijnlijk vooraan in de rij staat voor ijstijd, ligt ook deze competitie overhoop en wordt met agenda’s geschoven om wedstrijden door te laten gaan.

WV-HEDW ongeslagen koploper

Voetbal | WV-HEDW gaat de winterstop in als ongeslagen koploper. De zware uitwedstrijd tegen Argon, de nummer twee, werd met 2-4 gewonnen. Het team van trainer Marcel Valk had het wel zwaar in de eerste helft. In de tweede helft ging het veel beter. Wel kon de thuisploeg eerst scoren. Ashraf Azzouz maakte weer gelijk. Door Damien de Vegt werd het in nog geen tien minuten tijd 1-2 en 1-3. Het duel werd beslist door de snelle Roy van Essen. WV-HEDW heeft acht punten voorsprong op de nieuwe nummer twee, Nootdorp. Het lijkt er op dat alleen ‘mister Corona’ WV-HEDW nog kan stoppen van promotie dit seizoen.

Wartburgia thuis tegen Buitenboys: 0-0

Voetbal | Wartburgia ontving koploper Buitenboys. Het duel was zeker niet onaantrekkelijk, maar er werd echter niet gescoord. Ondanks het grote verschil op de ranglijst waren de krachtsverhoudingen op het veld gelijkwaardig. De thuisploeg speelde met liefst vijf verdedigers. Hierdoor kreeg de tegenstander amper kansen. En dat bleef in het tweede bedrijf ook zo. Wartburgia moet na de winterstop snel punten gaan halen om te stijgen op de ranglijst.

Jaap Eden IJsbaan om 17.00 uur dicht

Schaatsen | Op vrijdag 26 november heeft de regering bekend gemaakt dat alle amateursport en horeca vanaf zondag 28 november tot en met zaterdag 18 december iedere dag verplicht stopt om 17.00 uur. De directie van  de Jaap Eden IJsbaan is er zeer onthutst van. Op de website lezen we: ‘De sluiting vanaf 17.00 uur is een dermate donker scenario waar we niet op gerekend hadden. Voor de hal-verenigingen is dit weer een zware klap. En hoewel de gebruikers van de 400-meter vorig seizoen wel konden blijven schaatsen hadden ze ook te maken met veel aanpassingen. Ook deze komende periode kunnen veel liefhebbers niet schaatsen of samen komen in Café JAAP. Geen training, geen les, geen wedstrijden, geen stamppot met uitzicht op het ijs. We waren juist zo verheugd dat iedereen er weer was. Het enige dat we nu kunnen doen is met elkaar de maatregelen respecteren zodat we de kans vergroten dat er spoedig weer normaal geschaatst kan worden. ‘

3-13 winst voor U21 -Tigers

IJshockey | De U21-Tigers speelden zaterdagavond mogelijk een van hun laatste wedstrijden van dit seizoen. Door de coronamaatregelen beslist de competitieleiding komende maanden over een plek op het overbezette ijs. De eerste twee goals voor de Tigers vielen na vierendertig en vijfenzestig seconden. In de tweede periode liepen ze uit naar 2-12. Alkmaar krabbelde aan het begin van de derde periode terug met een derde goal, de Tigers reageerden met het dertiende rake doelschot. Boventoon van de avond was ongetwijfeld niet de einduitslag, maar het vooruitzicht op de komende periode

Berichten van alle sporten zijn welkom | [email protected]