Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks sportoverzicht

Sport in Oost | Wekelijks sportoverzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

De Meer verliest verrassend

Voetbal | Koploper De Meer verloor verrassend met 5-2 van SO Soest. Dat was de eerste nederlaag sinds oktober 2021. Soest opende de score, echter voor de pauze stond het 1-2. De schutter was twee keer Boris Santen. Er leek dan ook niets aan de hand. Trainer Stan Bijl zag echter tot zijn grote verbazing dat zijn team na een dik uur spelen  ver terugzakte. De spelers wisten elkaar niet meer te vinden. De thuisploeg profiteerde daar goed van en liep al snel uit naar 3-2. In de slotfase ging De Meer alles of niets spelen. Dat pakte verkeerd uit. Bijl hoorde na afloop dat concurrent IVV ook onderuit was  gegaan. Volgende week wordt er gespeeld tegen Roda 23, de nummer vijf van de ranglijst.

Opnieuw grote winst voor TOS/actief

Voetbal | TOS/Actief won zondag met 0-5 van De Volewijckers. Drie dagen daarvoor had TOS van De Germaan met 10-1 gewonnen. Er was dus flink aan het doelsaldo gewerkt. In de eerste helft werd er niet gescoord. In het tweede bedrijf kon het team van trainer Rob Mc Donald makkelijk uitlopen naar een grote zege. Zo kon Liam Muir met een fraaie lob scoren. TOS speelt komend weekend het zeer belangrijke duel tegen SVMC Fair Play dat op de tweede plek in de vijfde klasse staat.

HC AthenA zet zich in voor Voedselbank

Hockey | In mei houdt HC AthenA een inzameling voor de Voedselbank. Dit is hard nodig, want in Nederland leven bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank helpt diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van hulp.En juist in de zomermaanden kampt de Voedselbank met slinkende voorraden.

AthenA roept iedereen op tussen zaterdag 14 mei en zaterdag 21 mei houdbare producten mee te nemen naar de club. Neem eten mee dat lang houdbaar is: een pak pasta of koffie, een fles olijfolie of een blik bonen. Daarnaast zijn spullen zoals wasmiddellen, shampoo en toiletartikelen zoals maandverband en tampons zeer welkom.