Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks sportoverzicht

Sport in Oost | Wekelijks sportoverzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Prachtige overwinning voor De Meer

Voetbal | De Meer won zondag met liefst 9-0 van Fc Weesp. Trainer Stan Bijl was natuurlijk dik tevreden over het spel van zijn manschappen. Met rust stond het 5-0, de schutters waren Krys Zwaga (2), Boris Santen (2) en Ayyub Bouinin. In het tweede bedrijf kwamen invaller Dennis Trefilov (2) en Luc Stolker tot scoren. En er was nog een eigen doelpunt. De  Meer speelt Tweede Paasdag in Landsmeer tegen concurrent  IVV.  Als het team van Bijl dan is de voorsprong op IVV opgelopen tot zes punten.

Geen doelpunten bij JOS/Watergraafsmeer tegen Unitas

Voetbal | JOS/Watergraafsmeer kwam in de derde divisie tegen Unitas niet verder dan 0-0. Beide teams lieten zeer voorzichtig spel zien. JOS had te kampen met de nodige blessures.

Oude traditie opgepakt bij WV-HEDW

Voetbal | Op Goede Vrijdag 15 april wordt een oude traditie weer opgepakt die in de coronatijd heeft stilgelegen: het tweejaarlijkse prijsklaverjastoernooi. De inloop in de kantine is om 12.30 uur,  aanvang om 13.00 uur. Iedereen welkom, jong en oud. Een diepgaande kennis van dit edele kaartspel is niet vereist. Er wordt op zijn Amsterdams gespeeld, maar dan zonder mes op tafel. De organisatie is in vertrouwde handen van de familie van Genderen (Johan, Carmela en Kim) en natuurlijk first lady Ria Post. Na afloop de gebruikelijke lootjestrekking met heerlijke prijzen.

Sporthal Zeeburg verrijkt met Buurtkantine

Sporthal | De kantine in sporthal Zeeburg dreigde te sluiten. Vier sportverenigingen, die vaste gebruiker van de sporthal zijn, sloegen de handen in een om te zorgen dat de kantine zo snel mogelijk weer open kon. De kantine werd ook buurtkamer. De Buurtkantine, is een leerwerkbedrijf, waar volwassen werkervaring op kunnen doen en hun kans op een betaalde baan kunnen vergroten. Het is een maatschappelijke onderneming gerund door (oud) studenten en stagiaires van stichting Educatief Centrum Oost (EC-O).

Real Sranang blijft koploper

Voetbal | Real Sranang blijft koploper na een 1-3 overwinning op DEVO’58  en heeft na veertien duels 32 punten. Op zaterdag 16 april is de volgende competitiewedstrijd. Sv Diemen ontvangt dan Real Sranang.

Ray Semmoh blijft bij Zeeburgia

Voetbal | Zeeburgia heeft de samenwerking met Ray Semmoh met een jaar verlengd. Het betekent dat de oefenmeester ook aankomend seizoen voor de groep staat. Hij volgde in de zomer van 2020 Menno Willems op. Zeeburgia maakte op dat moment de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, waardoor de hoofdtrainer in de vierde klasse aan de slag ging.