Home Overzicht Graanprijzen stijgen niet voor bakker Hartog

Graanprijzen stijgen niet voor bakker Hartog

0

De boodschap op de website van Hartog’s Volkoren is duidelijk: ‘Onze graanprijs stijgt niet, onze broodprijzen ook niet. Het ‘instapmodel’ Hartog’s Volkorenbrood kost € 2,35. Wij malen onze Nederlandse tarwe zelf.’ Een mooi bericht in onzekere tijden van de bekendste bakker in Oost en ver daarbuiten.

Dat de graanprijzen flink stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, heeft geen effect op de prijs van het brood van de bakker aan de Wibautstraat. Hij bakt al sinds jaar en dag brood van zelf gemalen tarwe van leveranciers uit de Haarlemmermeerpolder. Door het gebruik van lokaal geproduceerde en aangeleverde grondstoffen is Hartog nu in een gunstige positie.

Rusland en Oekraïne worden ook wel de graanschuur van Europa genoemd en omdat daar nu oorlog woedt, heeft dat consequenties voor de prijs van het graan dat normaal gesproken uit dat gebied wordt geïmporteerd. Eerder deze maand meldde de Volkskrant al een explosieve stijging van ruim 40 procent op de wereldwijde tarweprijs. Voorlopig zullen ze daar bij de prijs van het brood van Hartog’s Volkoren niet veel van merken. Die zal in ieder geval tot de zomer de huidige prijs kunnen hanteren.