Home Overzicht Sportheldenbuurt gaat bewegen in sportpark en urban sport zone

Sportheldenbuurt gaat bewegen in sportpark en urban sport zone

0

Afgelopen weekeind is het sportpark midden in de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland officieel geopend. Onze fotograaf Will de Jong nam er een kijkje en was verbaasd over de vele mogelijkheden van sporten midden in je eigen wijk.

Het was een kennismaking met korfbal, 3 basketbal, soft- en honkbal, padel, verspringen, 100 meter sprint, voetbal, sportspelletjes, hockey, turnen volleybal, jeu de boules, bootcamp, sporten voor vrouwen, korfbal, turnen, basketbal, krachtsport, skaten. Demo’s op de skatebaan waren er door top urban sporters zoals voor BMX Arjan Ellens en Inline skaten Jaro Frijn.

De nieuw aangelegde sportvelden zijn klimaat adaptief door de ondergrond die water opvangt en hergebruikt. Samen met de urban sport zone, het grootste betongesmeerde skatepark van Nederland, die zich ook in de buurt bevindt, maakt dit sportpark het hart van de Sportheldenbuurt af. Op de multifunctioneel te gebruiken velden gaan ook verenigingen sporten.

De velden hebben een kunstgras ondergrond en lenen zich bijvoorbeeld goed voor een partijtje tennis of een zomers potje jeu de boules. Het overige deel van de Urban Sport Zone wordt een park voor nul tot honderdjarigen.