Home Overzicht Stadsdeel overweegt verplaatsing coffeeshop naar Zeeburgereiland

Stadsdeel overweegt verplaatsing coffeeshop naar Zeeburgereiland

0

Het stadsdeel Oost onderzoekt of een van de elf coffeeshop die het stadsdeel rijk is kan worden verplaatst naar het Zeeburgereiland. Doel is om de druk op de coffeeshops wat meer te spreiden. De nieuwe bedrijvenstrook aan de oostkant van het eiland, waar ook een politiebureau wordt gevestigd, lijkt daarvoor het meest geschikt.

Het stadsdeel is aan het begin van een verkenning over de plaats waar de coffeeshop zal komen. Het verplaatsen naar een industrieterrein is echter uitgangspunt zodat de bewoners er minder last van hebben. Bewoners van het Zeeburgereiland vrezen echter wel overlast. De nabijheid van scholen en verkeersoverlast geven zorgen. Ook de nabijheid van de Ring A10 zou een stimulans kunnen zijn voor softdrugstoeristen.

In Oud-Oost zijn de meeste coffeeshops te vinden. Dat zijn er zeven en vier elders in het stadsdeel. Op het Zeeburgereiland, maar ook op IJburg is er nog geen coffeeshop. Of het gaat om Smoke Palace in de Linnaeusstraat, die voor onbepaalde tijd is gesloten, is niet bekend. Ook niet wanneer een besluit over verplaatsing wordt genomen.