Home Nieuws Fiets stallen bij Amstelstation sneller en makkelijker met in- en uitchecksysteem

Fiets stallen bij Amstelstation sneller en makkelijker met in- en uitchecksysteem

0

In de fietsenstalling van het Amstelstation kun je vanaf vandaag sneller en makkelijker je fiets stallen. Bij aankomst check je in via een tag op je fiets of via een scherm met je OV-chipkaart. Dit jaar volgt NS Station Amsterdam Zuid, de stalling Strawinskylaan). Vanaf 23 augustus kun je dezelfde fietstag ook in drie stallingen van de gemeente gebruiken: Leidseplein, Beursplein en Reguliersdwarsstraat.

Inchecken kun je met je OV-chipkaart bij de in- en uitcheckzone kun je met je OV-chipkaart bij de fietsenstalling. Het gaat nog makkelijker met een fietstag. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag, die is gekoppeld aan de OV-chipkaart. Je kunt dan meteen met je fiets doorlopen. Heb je een abonnement of stallen op rekening dan krijg je gratis een fietstag. Een servicemedewerker van de stalling bevestigd de tag op het voorframe van je fiets.

De fietstag is geschikt voor fietsenstallingen van NS én van de gemeente Amsterdam. NS en de gemeente Amsterdam hebben nauw samengewerkt bij de ontwikkeling en het testen van de fietstag. Wethouder Egbert de Vries vindt dat Amsterdam bij uitstek een fietsstad is. ‘Er zijn inmiddels zelfs meer fietsen dan inwoners. Die fietsen moeten echter allemaal een plek krijgen en het liefst zonder oponthoud gestald kunnen worden. De huidige in- en uitcheckpoortjes in onze stallingen werken al snel met het gebruik van pasjes, maar nu kun je met één tag in- en uitchecken bij een stalling van de gemeente en van NS zonder een pasje te hoeven pakken. Zo wordt fietsparkeren in de stad nog gemakkelijker.