Home Overzicht Bouw eerste woontoren Sluisbuurt start in december

Bouw eerste woontoren Sluisbuurt start in december

0
Beeld Absent Matter 2021

In de december start de bouw van de eerste woontoren in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Daarmee komen er 289 energiezuinige middelhuur appartementen beschikbaar.

In de woontoren komen 224 twee- en driekamerappartementen, die in grootte variëren tussen de 45 en 78 vierkante meter die zijn verdeeld over de 33 verdiepingen. De overige 65 appartementen komen als laagbouw naast de honderd meter hoge woontoren. Op de begane grond van de woontoren is ruimte gereserveerd voor horeca, fitness en maatschappelijke functies.

Het door De Architekten Cie. ontworpen gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de vierentwintigste verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak, waarmee regenwater veel beter opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. De Sluisbuurt krijgt een ondergronds afval-transport-systeem. Deze woontoren is het eerste gebouw dat hierop wordt aangesloten.

De start van de bouw staat gepland in december van dit jaar. De oplevering is medio 2024 en de verhuur start aan het begin van dat jaar.