Home Wonen Startblok voor 125 Nederlandse jongeren en 125 jongeren met verblijfsvergunning

Startblok voor 125 Nederlandse jongeren en 125 jongeren met verblijfsvergunning

0

Op het Zeeburgereiland zijn er deze week 250 woningen voor jongeren bijgekomen. In navolging van andere Startblok-projecten van woningcorporatie Lieven de Key wonen hier straks 125 Nederlandse jongeren samen met 125 jongeren met een verblijfsvergunning. Op Zeeburgereiland staan nog enkele van deze wooncomplexen van zowel Lieven de Key als DUWO.

De bewoners van het Startblok wonen in een zelfstandige studio van 25 vierkantenmeters. Veel aandacht is er voor ontmoeting met andere bewoners enr worden activiteiten georganiseerd door bewoners zelf. Er zijn sportvoorzieningen en er is een clubhuis. Daarmee biedt Startblok Zeeburg kansen voor bewoners om een netwerk op te bouwen, hun horizon te verbreden en te groeien naar een volgende stap.

De woningen staan op een gedeelte van het P+R parkeerterrein bij de Zuiderzeeweg. Naast Startblok Zeeburg wordt Kokomo gebouwd. Dat is een tijdelijk initiatief dat bestaat uit verschillende paviljoens met een bar, restaurant en ruimtes voor maatschappelijke initiatieven.

Lieven de Key opende eerder vergelijkbare projecten in Riekerhaven (Amsterdam Nieuw-West) en Elzenhagen (Amsterdam Noord). Ook startblok Zeeburg is een tijdelijk woonproject, voor tien jaar. Bewoners krijgen een jongerencontract voor vijf jaar.