Home Overzicht Stadsdeelcommissie Centrum wil Weesperstraat omvormen naar weg met twee keer één rijstrook

Stadsdeelcommissie Centrum wil Weesperstraat omvormen naar weg met twee keer één rijstrook

0

De stadsdeelcommissie Centrum heeft een advies aangenomen om de gemeenteraad te bewegen de Weesperstraat om te vormen naar een weg met twee keer één rijstrook. Hiermee raakt de volledige ‘knip’ van deze hoofdroute voor het Amsterdamse laad- en losverkeer verder uit beeld. Als dat gebeurt kan in de straat in het najaar van 2023 net als in de rest van de stad een maximumsnelheid van 30 km/uur worden ingevoerd. Bij een vierbaansweg is dat verkeerstechnisch gezien niet mogelijk.

Eerder was versmalling van de straat onbespreekbaar. Er zou een knip moeten komen om autoverkeer te mijden. Wethouder Van der Horst heeft beloofd dat de gemeenteraad straks aan de hand van de uitkomsten van het verkeersonderzoek, mag bepalen of de proef al dan niet doorgaat. Het onderzoek zou 2 miljoen euro moeten kosten.

Michel van Wijk van de partij Bewoners Amsterdam is de initiatiefnemer van het advies van de stadsdeelcommisie aan de gemeenteraad. Hij heeft bewoners, ondernemers en de instellingen rond de zogenoemde Wibautas rond de tafel weten te krijgen. Zijn voorstel  kreeg de steun van vrijwel alle commissieleden. Alleen Bas van der Sande (VVD) stemde tegen.