Home Dwars nieuws Statushouder Abubakr tekent arbeidscontract met USC Tennis

Statushouder Abubakr tekent arbeidscontract met USC Tennis

0

Abubakr Ibrahim Khalil heeft in juli zijn arbeidscontract bij USC Tennis getekend. Abubakr is een 26-jarige vluchteling uit Soedan. Ongeveer 4,5 jaar geleden komt hij naar Nederland waar hij anderhalfjaar geleden een verblijfsvergunning krijgt.

Zijn reis van Soedan naar Nederland begint al in 2003. Dan ontvlucht hij de oorlog in Soedan door naar buurland Tsjaad te verhuizen. Zijn ouders wonen daar nog steeds.

In 2015 vlucht hij ook daar weg, op weg naar Libië. Door een 4 uur durende, zenuwslopende tocht met een rubberboot waagt hij vervolgens de oversteek naar Italië. Vanuit Italië komt hij uiteindelijk met de trein in Nederland aan. Een jaar lang woont hij in Haarlem. In een asielzoekerscentrum in de Koepel, een voormalige gevangenis. Abubakr steekt graag de handen uit de mouwen en gaat als vrijwillige fietsenmaker voor asielzoekers aan de slag. Later werkt hij ook in Bloemendaal als vrijwilliger: als tuinman en schilder. Tegenover de Koepel is een stalling van treinen. Het interesseert Abubakr enorm en inspireert hem om in de toekomst voor de Nederlandse Spoorwegen in het treinonderhoud te gaan werken. In september zal hij daarvoor aan de tweejarige mbo-opleiding Mechatronica beginnen.

Een aantal maanden geleden besluit Abubakr dat hij betaald werk wil gaan doen, naast zijn opleiding en vrijwilligerswerk. Hij gaat op zoek, maar kan geen geschikte baan vinden, totdat hij Wouter Westenberg ontmoet. Wouter is sportcoördinator bij Dynamo en is gecharmeerd van deze gedreven jongeman. Hij heeft daarop contact met Arjan Petersen, locatiemanager van het Universitair Sport Centrum Tennis (USC Tennis) in Amsterdam-Oost. Arjan ziet wel mogelijkheden voor Abubakr om bij USC Tennis te gaan werken voor 8 uur in de week.

Ook Abubakr is enthousiast. USC Tennis is vlakbij Spark Village, waar Abubakr sinds 1,5 jaar woont. Dus dat is ook ideaal. Vorige week is Abubakr begonnen met het onderhouden van de speelbanen en de accommodatie van USC Tennis. Abubakr is gemotiveerd, punctueel en kundig. Deze wederzijdse kennismaking is dan ook erg succesvol en resulteert in een arbeidscontract. Maandag 6 juli heeft Abubakr getekend.

Ben jij ook statushouder en op zoek naar werk in de sport? Neem dan contact op met Wouter Westenberg voor het inventariseren van de mogelijkheden. Je kunt hem mailen op [email protected]. Check www.dynamo-amsterdam.nl