Home Overzicht Steengoede heartfelt country en roots in Q-Factory

Steengoede heartfelt country en roots in Q-Factory

0
Thompson Square op 2 september in Q-Factory.

Binnenkort kan de country- en roots liefhebber zijn hart ophalen in Q-Factory. Internationale artiesten strijken neer in Amsterdam waaronder Thompson Square, Lauren Jenkins, Austin Jenckes, Logan Mize en the James Barker Band.

In samenwerking met de Melkweg organiseert Q-Factory het concert van James Barker Band. Dit is steengoede heartfelt country uit Canada, bekend van nummers als ‘Chills’ en ‘Keep it Simple’. Voor fans van Little Big Country, Luke Bryan en Thomas Rett. Als begin november de herfst de laatste bladen van de bomen blaast en de winterkou langzaam je voeten verkleumd is het tijd voor iets verwarmends. Op vrijdag 8 november zing je mee met de feel good country hits van deze Canadese country-boys.

Melkweg at Q-Factory: de James Barker Band.

Grammy genomineerd duo Thompson Square combineert classic rock, country en singer-songwriter-pop. Thompson Square speelde eerder al wereldwijd als vaste support van onder anderen Lady Antebellum en Jason Aldean. Verwacht op maandag 2 september veel nieuw werk van de band maar ook de hit singles ‘Are You Gonna Kiss Me Or Not’ en ‘If I Didn’t Have You’.

Lauren Jenkins is een die-hard artiest. Toen ze vijftien jaar oud was begon ze met touren door Texas. Jenkins is een echte vrijbuiter en dat is te horen in haar songs waar het gaat over wegen van eindeloze kilometers, schimmige cafés, valse identiteiten en slapen onder de sterrenhemel. Onlangs heeft ze het nieuwe album ‘No Saint’ uitgebracht. Hierop hoor je een hele sterke combinatie tussen indiefolk en traditionele country. Op maandag 16 september staat ze samen met Austin Jenckes in Q.

Austin Jenckes is een ingetogen countryzanger en heeft onlangs het album ‘If You Grew Up Like I Did’ uitgebracht. Het album verrast met imposant gitaarspel, soulvol stemgeluid en goudeerlijke teksten. Jenckes is het toonbeeld van moderne country, maar brengt tijdens elk optreden een stukje old-school Nashville met zich mee.

Logan Mize treedt in de muzikale voetsporen van zijn oudoom Billy Mize. Deze beroemde artiest uit de vorige eeuw had een speciale voorliefde voor de steel guitar. Logan is zelf meer van het fingerpicken op de akoestische gitaar. Zijn stem wordt vergeleken met die van Rodney Atkins en John Michael Montgomery. Een fraaie combinatie waar je aandachtig uren naar kan luisteren. Luister je vrijdag 1 november met ons mee?

Kijk in de agenda voor alle concerten in Q-Factory