Home Overzicht Stemwijzer met 26 partijen en dertig stellingen. Test je politieke voorkeur

Stemwijzer met 26 partijen en dertig stellingen. Test je politieke voorkeur

0

De gemeente heeft een Stemwijzer online gezet als hulp bij het maken van een keus voor het uitbrengen van je stem bij de verkiezing voor de gemeenteraad. Dat alles op basis van de input van de zesentwintig deelnemende politieke partijen. Het is een leuke tool om inzicht te krijgen in de ambities van de partijen. Ook voor de verkiezing van de stadsdeelcommissie komt er een Stemwijzer.

De stemwijzer start met het onderwerp windmolens en de stelling ‘Amsterdam moet stoppen met windmolens’ Ben je het daarmee eens, oneens of geen van beide. Je kunt dan meteen kijken wat de mening over dat onderwerp is van de 26 politieke partijen die deelnemen aan de verkiezing. Een stelling kun je ook overslaan. Ga dan naar de volgende stelling. Die gaat over sociale huurwoningen. ‘Van de nieuw te bouwen woningen moet minimaal 45 procent een sociale huurwoning zijn’.

Na dertig klikjes kom je op een pagina waar je kunt aangeven welke van de onderwerpen je het belangrijkst vindt. Daarna kun je ook nog aanklikken welke partijen je mee wilt laten doen in jouw eindresultaat van de Stemwijzer. Tenslotte wordt dat resultaat getoond. Dat kan verrassend zijn of heel verwacht. Een uitdaging om de Stemwijzer eens te proberen.

Naar de Stemwijzer