Home Kunst Stoep stories #3 bij parkeerpaal 16725

Stoep stories #3 bij parkeerpaal 16725

0

Het is warm op de hoek van de Valentijnkade en de Tugelaweg. Een grote oranje pijl wijst naar een plek bij parkeerpaal 16725. Daar hangen in een raamwerk op wielen hangen een aantal flinke foto’s. Daarnaast staat een kistje, de ‘speakers corner’, waarop fotografen hun werk toelichten en in gesprek gaan met het publiek en voorbijgangers. Het gaat om StoepStories, een serie ‘Outdoor Flash Fotoshows’ steeds op een andere plek in de stad.

Foto’s Dennis Sewberath

De locatie op de hoek is precies zo goed gekozen. Van alle kanten komen er mensen langs, ook vanuit het Flevopark. Of je nu wel of niet blijft kijken, de foto’s zijn goed te zien als je voorbij komt. We zijn getuige van StoepStories #03 laat werk laat zien van de fotograaf Jeroen Hofman en de stadsecologen Koen Wonders, Atze van der Goot en Stijn Nollen.

Foto Jeroen Hofman.

Op foto’s van Jeroen Hofman zien we van een hoog standpunt mensen scharrelen in het park. Dit werk wordt gecombineerd met nachtfoto’s gemaakt in dezelfde stads parken met een bewakingscamera, op deze beelden zien we dieren over de grond scharrelen. Bijvoorbeeld een vos in het Flevopark die net een rat heeft gevangen en vastgelegd wordt door een camera die daar neergezet is door de Stadsecologen Koen Wonders, Atze van der Goot en Stijn Nollen.

StoepStories is een reactie op het gebrek aan ruimte in Amsterdam voor fotografen en lens-based kunstenaars om te experimenteren met hun werk. Er zijn prachtige musea en galeries en die laten niet per se te weinig fotografie zien, maar er is altijd een hoge drempel die genomen moet worden voor nieuwe projecten en andere vormen. Daarnaast is deze cul­tu­re­le activiteit bedoeld als een sociale ontmoetingsplek voor buurtgenoten en kunstenaars, waar ideeën en ervaringen worden gedeeld.

Check stoepstories.nl