Home IJburg Storingen bij tunnels tussen Oost en Noord leiden tot problemen

Storingen bij tunnels tussen Oost en Noord leiden tot problemen

0

Het gaat niet best met de navelstrengen voor het autoverkeer tussen Oost en Noord. De Piet Heintunnel ging maandag rond 13.30 uur in beide richtingen dicht voor al het verkeer. De oorzaak was een probleem met de intercominstallatie. De tunnel is sinds 15.15 uur weer open. De IJtunnel in de richting van Noord was sinds gisteravond gesloten vanwege een probleem met de ventilatie. Vandaag rond 13.30 uur is dat weer opgelost. Nu meerdere wegen zijn afgesloten vanwege de proef met de knip op de Weesperstraat, leiden de sluitingen tot grote problemen.

Vanwege de files die na de sluiting van de IJtunnel ontstonden, werden de slagbomen van de knippen op de Weesperstraat en drie omliggende straten rond 12.00 uur geopend. Toch waren de files daarmee nog lang niet verdwenen. De gemeente laat weten dat de slagbomen de rest van de dagen open blijven.

De tunnels beginnen een zorgenkindje te worden. Vorig jaar augustus was er in de IJtunnel een urenlange technische storing, waardoor de tunnel uren dicht was. In oktober was de tunnel bijna twee dagen dicht vanwege een storing aan het omroepsysteem. Anderhalve maand geleden ging de tunnel in de nacht van zondag op maandag opnieuw dicht voor regulier onderhoud, maar was hij daarna bijna de hele dag wederom dicht door een storing.

Ook met de Piet Heintunnel, die begin dit jaar weer openging na negentien maanden onderhoud, zit het niet mee. De tunnel, een belangrijke schakel tussen het centrum en Zeeburgereiland, IJburg en de ringweg A10 is na de heropening alweer vier keer dicht geweest.