Home Overzicht Strandeiland is ‘gehackt’

Strandeiland is ‘gehackt’

0

Het zijn bouwhekken die zijn getransformeerd tot tenten. Ze staan op de kale vlakte van het Strandeiland van IJburg. Een week lang vormen ze het middelpunt van een abstract en surrealistisch landschap. Zaterdag ging Hack site Strandeiland van start en er wordt nog doorgehackt tot en met 29 mei.

Foto’s Dennis Sewberath

Met muziek, een poppenkast, een workshop spoken word en broodbakken in de buurtoven startte deze tijdelijke nederzetting. Straks staan er opnieuw hekken op het Strandeiland, maar dan tussen de plekken waar wordt gebouwd. En vervolgens staan er échte gebouwen staan waar mensen hun dagelijkse leven leiden. Strandeiland is straks geen kale vlakte meer, maar een plek waar wordt geleefd.

Op zaterdagavond 28 mei sluit Hack Site af met een diner tussen de hacken. Iedereen is welkom. Neem een tafel en stoel mee, of een kleedje, bestek, een flesje wijn of ander drankje en kies zelf een plekje uit waar je wilt zitten. Er wordt pizza, flammkuchen, brood en focaccia’s gebakken. En er is een silent disco om tussendoor lekker te dansen.

Meld je aan voor vrijdag 27 mei: [email protected]. Vermeld je naam, je telefoonnummer en het aantal personen.