Home Overzicht Stylecoach Chiara Spruit leert je kleding hergebruiken in Verzetsmuseum

Stylecoach Chiara Spruit leert je kleding hergebruiken in Verzetsmuseum

0

Met de lente voor de deur, is het weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Maar kijk vóórdat je je kledingkast opruimt nog eens met andere ogen naar je garderobe en geef deze een tweede kans. Op zaterdag 14 maart organiseert het Verzetsmuseum in samenwerking met stylecoach Chiara Spruit (@Indiaan in je kast) een hergebruikworkshop.

Tijdens de interactieve lezing ga je op zoek naar je persoonlijke stijl. Chiara leert je hoe je met je oude kleding nieuwe combinaties kan maken. Dat gebeurde ook tijdens de Tweede Wereldoorlog vanwege kledingschaarste.

Als duurzame stylecoach vindt Chiara het belangrijk een alternatief te bieden voor de vervuilende fast fashion-industrie. Zij is door de VPRO aangewezen als Future Fashion Pionier van personen die de kledingindustrie gaan verduurzamen. Tijdens de hergebruikworkshop gaat zij dieper in op vragen als ‘Hoe bouw je je ideale garderobe op?’ en ‘Hoe selecteer je wat je wil houden en doe je nieuwe ontdekkingen in je eigen kast?’ Chiara geeft tips hoe je met je bestaande garderobe je persoonlijkheid kan uitdragen.

Heb je een kledingstuk waar je echt geen raad mee weet? Neem het dan mee voor persoonlijk advies. Kortom, het wordt een middag vol duurzame inspiratie en nieuwe inzichten. Om 11.30 en 15.30 uur is er een exclusieve speedtour voor maximaal dertig personen per keer door de Mode op de bon tentoonstelling in het Verzetsmuseum.

Tentoonstelling Mode op de bon
De workshop is onderdeel van de randprogrammering bij de tentoonstelling Mode op de bon, over het nieuwe modebeeld dat ontstaat tijdens de bezetting. Direct na de Duitse inval in 1940 valt de import weg. Textiel gaat ‘op de bon’, maar ook met bonnen is er al snel vrijwel niets te koop. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien.

Verzetsmuseum | 15 maartTickets € 15,00 | Museumkaart of CJP € 3,00 | Amsterdamse Stadspas gratis (maar wel een kaartje nodig).