Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: ‘Tapas zijn het volle leven’

Koken uit de Krat: ‘Tapas zijn het volle leven’

0
Tapas: Patatas met zelfgemaakte aioli, ensalada de tomates met olijfolie van abma’s en champiñones al ajillo.

Normaal gesproken reist een dikke miljoen Nederlanders in de zomer af naar Spanje. Normaal gesproken dus. Want je mag momenteel alleen om dringende redenen naar Spanje vertrekken. Met dank aan de Deltavariant.

Ter compensatie reizen wij met de Krat aankomende week naar je hoofd en je mond. De klassieke paella krijgt een Nederlandse twist, met de chorizo van Michiel Teelt. In de Vegakrat zit heerlijk zeekraal, van onze eigen kust. Bij het proeven van de tortilla de patates hoor je de zee de costa’s oprollen, maar de klapper wordt de tapasmaaltijd. Oorspronkelijk waren tapas bedoeld om het grote gat tussen de Spaanse lunch en het diner te vullen.

Inmiddels zijn de hapjes uitgegroeid tot veel meer. Johannes van Dam, bij leven een geroemd en gevreesd culinair journalist omschreef ze in zijn boek De Dikke van Dam heel precies. ‘Tapas zijn het volle leven, en het eetmoment van de tapas is het levendigste moment in de dag van de Spanjaard, in feite het leven zelf.’

Buen provecho,|
Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat