Home Overzicht TapasTheater viert 200ste productie met voorstelling over verzetsheldin Frieda Belinfante

TapasTheater viert 200ste productie met voorstelling over verzetsheldin Frieda Belinfante

0
Foto Boy Hazes

Het TapasTheater presenteert deze maand haar tweehonderdste  productie en koos voor de voorstelling Frieda. Het is een muzikale ode aan Frieda Belinfante: ze was celliste en de eerste Nederlandse vrouw die haar eigen symfonieorkest dirigeerde. Ze was een pionier voor vrouwen in de kunsten en speelde een actieve rol in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De voorstelling wordt gespeeld door Esther Lindenberg, het script is van Sietse Remmers en de regie ligt in handen van Sytske van der Ster (o.a. De Co-assistent en Heer & Meester).

Het TapasTheater in de Andreas Bonnstraat staat bekend om haar unieke theaterformat dat is gehonoreerd met de nationale Cultuurmarketing Award. Per avond spelen drie verschillende voorstellingen van twintig minuten elk drie keer in hun eigen theaterzaaltje. Bezoekers kiezen zelf hoeveel en op welke tijden ze de voorstellingen bezoeken. Voor, tussen en na de voorstellingen kunnen ze theater afwisselen met horeca. Door dit unieke concept biedt TapasTheater een nieuwe, toegankelijke beleving van theater.

Voor artiesten biedt TapasTheater een podium waar (voornamelijk jonge) theatermakers kunnen groeien. MEROL brak door doorbraak nadat ze een maand in TapasTheater speelde. Lisa Ostermann won het Leids Cabaret Festival en Lisse Knaapen werd tijdens haar show in TapasTheater gescout voor de hoofdrol in ‘In het licht’, de grote zaal-productie gebaseerd op het boek van Karin Bloemen.

De voorstelling Frieda is van 13 t/m 24 april te zien in TapasTheater in zaal 1. Naast Frieda spelen ook Marjolijn Ebels (zaal 2) en Thomas van der Hulst (zaal 3) deze twee jubileumweken hun voorstelling in TapasTheater.

www.tapastheater.nl