Home Overzicht Team achter referendum: Wethouder werkt referendum actief tegen

Team achter referendum: Wethouder werkt referendum actief tegen

0

De initiatiefnemers van het referendum beschuldigen wethouder Reinier van Dantzig ervan het referendum actief tegen te werken en in te zetten op een lage opkomst. De aanpassingen die wethouder Reinier van Dantzig wil met de Hoofdgroenstructuur, bieden in de ogen van het referendumteam te weinig bescherming van het groen in de stad.

De communicatie over het referendum is minimaal. De wethouder heeft de gemeenteraad laten weten geen campagne te voeren voor het referendum. Wel is er een referendumkrant, maar die is slecht bezorgd. Er komen veel meldingen van mensen die geen krant hebben ontvangen. Het lijkt erop dat de krant in een aantal wijken niet is bezorgd.

Het Team Referendum vraagt zich af of de gemeente niet in staat is om de bewoners te informeren, of dat de gemeente onwillig is. De uitspraken van wethouder Van Dantzig dat hij geen campagne wil voeren lijken te duiden op het tweede. Het lijkt erop dat het beleid van de wethouder gericht is op een lage opkomst bij het referendum.

Volgens de initiatiefnemers van het referendum verbiedt de wethouder ambtenaren deel te nemen aan discussieavonden over het referendum, ook mogen ze geen zakelijke informatie geven. Tegelijk is de normale informatie van de gemeente over het referendum een rommeltje. De gemeente heeft geplaatste verkiezingsborden moeten verwijderen, omdat daar dubieuze, sturende informatie op stond.

Het referendum over de Hoofdgroenstructuur wordt gehouden op donderdag 6 juni, tegelijkertijd met de verkiezingen voor het Europese Parlement.

Lees ook in oost-online
Referendum vraagt of je voor of tegen de nieuwe Hoofdgroenstructuur bent