Home Overzicht Ter ere van Cas Oorthuys organiseert het Verzetsmuseum een fotowedstrijd

Ter ere van Cas Oorthuys organiseert het Verzetsmuseum een fotowedstrijd

0
Cas Oorthuys fotografeert van onder zijn jas

In het Verzetsmuseum aan de Plantage Kerklaan is de tentoonstelling Cas Oorthuys, verzetsfotograaf te zien. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling en ter ere van deze iconische fotograaf, organiseert het museum een fotowedstrijd voor iedereen met een passie voor fotografie. De winnende foto’s worden opgenomen in de tentoonstelling en gepubliceerd in Het Parool.

Cas Oorthuys maakt tijdens zijn leven maar liefst een half miljoen opnames en draagt bij aan minstens tweehonderd fotoboeken. Met zijn fotoseries vertelt hij altijd een verhaal. Van stiekeme foto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, tot arbeiders in fabrieken en herrijzende steden tijdens de wederopbouw. Ook gaat hij vaak op reis, van Europa tot Afrika. En uit die verhalen blijkt, door zijn hele oeuvre heen,

Het Verzetsmuseum roept iedereen met een passie voor fotografie op de camera ter hand te nemen en aan de slag te gaan met de voor Oorthuys belangrijke thema’s ‘Verzet’ en ‘Medemenselijkheid’. Ook vraagt de organisatie om gebruik te maken van minimaal één van de typische ‘Cas Oorthuys-stijlelementen’: zwart-wit, vierkant formaat of ‘Hipshot’.

Je kunt tot en met 15 oktober 2023 één foto insturen. Naast opname in de tentoonstelling en publicatie in het Parool, winnen de beste fotografen ook een hoogwaardige afdruk van hun foto op aluminium.

Meer informatie over deelname, prijzen, voorwaarden en de jury is te vinden op de website van het Verzetsmuseum. Hierop staan ook alle reeds ingezonden foto’s.

Alle informatie is te vinden op www.verzetsmuseum.org