Home Overzicht Terrassen Oost mogelijk hele winter open

Terrassen Oost mogelijk hele winter open

0

De VVD wil de Amsterdamse terrassen deze winter openhouden. D66 steunt het plan van de liberalen. De terrassen sluiten dit jaar al een maand later om de door de coronacrisis zwaar getroffen horeca te compenseren.

Uitbaters met een bestaande terrasvergunning kunnen wat de VVD betreft komende winter openblijven. Van extra tafels of andere uitbreiding is geen sprake. Normaal sluiten de terrassen 31 oktober (dit jaar 30 november). Volgens Claire Martens, raadslid van de VVD wint iedereen bij het plan. ‘Bezoekers zijn enthousiast en horecaondernemers kunnen langer iets meer geld verdienen en beginnen aan het aflossen van schulden. ‘Het raadslid vindt het beter de beslissing nu al te nemen in plaats van in het najaar als door versoepeling van een mogelijke lockdown alleen terrassen open mogen. ‘Als er weer een nieuwe lockdown komt, weet iedereen waar die aan toe is.’

GroenLinks is positief over het plan, maar houdt nog een slag om de arm omdat in september de 1,5 meter afstand houden regel mogelijk niet meer geldt. Verder zijn, vanwege de klimaatcrisis, de terrasverwarmers een struikelblok. Voor D66 is het openhouden van de terrassen een goed alternatief omdat veel Amsterdammers ’s winters ook samenkomen, maar klein zijn behuisd. Op het terras kan meer afstand worden gehouden.