Home Overzicht The Outsiders en The Frogs | Met de schone kippenbus naar hun...

The Outsiders en The Frogs | Met de schone kippenbus naar hun optredens

0

In Oost opgegroeid en avonturen meegemaakt, circus en kermis op de plek waar nu de Parooltoren staat. En genoten van muziek van The Outsiders en The Frogs.

Uit het Geheugen van Oost | Verteller Lucia Dannenburg

Geboren ben ik in het Maria Paviljoen van het OLVG in 1951. En vervolgens echt in oost komen wonen op de Olmenweg. Naar de montessori kleuterschool (bij juffrouw Heij), daarna naar de 4e Montessorischool (bij juffrouw van der Kuip, bij Vera Beij en bij het hoofd vd school juffrouw Hoek). Mooie tijden met circus en kermis op “het veldje”, klimmen over de betonnen palen omdat het gebouw niet mocht verrijzen. Uiteindelijk toch wel en toen stond daar opeens een groot gebouw van de perscombinatie (het Parool toen). Daar hebben meerdere buurtgenoten gewerkt.

En ook mooi was dat er twee bandjes in onze buurt rondstiefelden: de Outsiders en The Frogs. Met de laatste heb ik veel leuke optredens meegemaakt. De leden van de eerste band waren leuke gasten om te zien. En achteraf gezien ook om te horen. Met de Frogs (later allemaal andere bandsmen) had ik een closere band. Dat kwam niet in het minst doordat de vader en moeder van twee van hen (Bobby en Miep de Vries) ons allemaal zo warm ontvingen in de 3e Oosterparkstraat. En die eerste periode gingen we met de schoongemaakte bus van het kippenbedrijf van Bobby en Miep naar optredens.
In de Oosterparkbuurt was het goed toeven, ook later toen ik er een eigen plek had. Pas na 40 jaar of zo ben ik wat verder weg gaan wonen.

The Outsiders