In The Territory, van de bekroonde documentairemaker Alex Pritz, zien we de onvermoeibare strijd voor landsbehoud van de inheemse Uru-eu-wau-wau bevolking tegen boeren en illegale kolonisten die ingrijpende ontbossing veroorzaken. De film gaat in première bij Studio/K, mét nagesprek.

Met adembenemende cinematografie en fantastische geluidskwaliteit, neemt de film het publiek mee tot diep in de Uru-eu-wau-wau-gemeenschap. Ook bevat The Territory werkelijk unieke beelden, die gedurende drie jaar met handcamera’s door de Uru-eu-wau-wau bevolking gefilmd zijn, van boeren en kolonisten die het beschermde inheemse land illegaal verbranden en ontruimen. Het is een verbijsterende en verhelderende documentaire over de ontbossing in de Braziliaanse regenwouden.

De première op 27 oktober is, in samenwerking met Reveal Films, voorzien van nagesprek. Het panel wordt gevormd door vertegenwoordigers van klimaat- en bosbeschermingsorganisaties en inheemse rechtenorganisaties. De twee sprekers zijn Sigrid Deters en Sherlien Sanches.

Sigrid Deters is campagneleider Klimaat en Biodiversiteit bij Greenpeace Nederland. Ze strijdt voor een wereld zonder natuurlijke vernietiging en werkt aan thema’s als ontbossing, klimaatverandering en inheemse rechten.

Sherlien Sanches organiseert met haar eigen organisatie ‘A Touch of Spirit’-evenementen voor organisaties die een sociale en maatschappelijke impact genereren. Ze is museumdocent bij het Tropenmuseum en cultuurdrager die werkt aan het vergroten van de zichtbaarheid van de inheemse gemeenschappen in Nederland en Suriname.