IJshockey | Thrillseekers werden zaterdagavond op hun wenken bediend. In een stampvolle Jaap Edenhal voerden de Tigers en de Eindhoven Kemphanen een ijsstrijd die het publiek en de streamkijkers thuis tot de laatste seconden in zijn greep hield.

Lewis Daniels

Op een of andere manier voelt het eerste goal van de Tigers, dat al na 44 seconden valt, niet goed. Hun eerste punt vorig weekend in Leeuwarden tegen de OG Capitals viel ook binnen een minuut en riep zoveel onheil over zich af dat de wedstrijd eindigde met 8-4 verlies. Net als de Capitals komen de Hanen tijdens een powerplay in hun voordeel op gelijke stand. Een prachtige redding van de Amsterdamse goalie voorkomt even later erger. Als het halverwege de eerste periode 1-2 staat voor de gasten, vrezen de supporters een herhaling van vorige week.

Na de rust blijkt die vrees ongegrond. De Tigers drijven de Hanen terug naar hun hoenderhok en maken het ze daar moeilijk in het doelgebied. De drijfjacht leidt al snel tot de gelijkmaker, maar tijdens de derde powerplay voor de Eindhovenaren valt ook hun derde goal, 2-3. Amsterdam werkt anderhalve minuut later het verschil weg en komt kort na het ingaan van de 31e minuut op voorsprong, 4-3.

Aan het begin van de derde periode schrijven de Tigers hun vijfde punt bij en lijkt de wedstrijd gespeeld. Dan beginnen de Hanen aan een opmars die de thuisploeg zwaar onder druk zet. Hun vierde goal scoren ze vlak voor het eind tijdens weer een powerplay. Hoewel de spanningen oplopen laten beide teams de situaties niet escaleren. Met de play-offs in zicht en daarvoor nog afspraken met lastige tegenstanders als Tilburg en de Yeti’s wil niemand een speler missen wegens een schorsing.

De Hanen besluiten de laatste minuut zonder doelman verder te spelen en drijven de Amsterdamse verdediging tot het uiterste. Een prachtige uitbraak van de Tigers eindigt met een vlak langs de Eindhovense goal schuivende puck. Het publiek zindert en wordt bevrijd door de klok die de laatste tien seconden aftelt en de 5-4 stand definitief maakt.

Amsterdam kwam, zag en overwon een prachtige wedstrijd en zal het volgende week tegen de Tilburg Trappers opnieuw zwaar krijgen. De avond daarvoor doet zich in Zoetermeer de kans voor om hun doelsaldo nog verder te laten oplopen tijdens de wedstrijd tegen de onderaan de lijst bungelde Panters.