IJshockey | Aan de vooravond van de finalewedstrijden hadden de U21-Tigers zaterdagavond thuis nog een laatste afspraak met de OG-Capitals uit Leeuwarden. De teams speelden een snelle, vlotte en sportieve wedstrijd zonder incidenten die de positie van Amsterdam verstevigde.

Lewis Daniels

Het duurt bijna veertien minuten voordat de thuisploeg het eerste punt van de avond maakt, Leeuwarden reageert twee minuten later en incasseert precies zestig seconden daarna de volgende tegengoal, 2-1. De inmiddels warm gedraaide Tigers trekken de wedstrijd naar zich toe. Finn Conghaile scoort kort voor rust het derde punt en slaat in de tweede periode binnen vier minuten drie keer achterelkaar toe, 6-1. Tijdens een powerplay neemt hij ook de zevende goal voor zijn rekening. Vlak daarvoor schoot Leeuwarden met een man minder op het ijs na een prachtige uitbraak ook raak, 7-2.

De verkeersdrukte in het Leeuwarder doelgebied neemt almaar toe, net als het aantal goals voor Amsterdam: 8-2. Nummer negen valt aan het begin van de derde periode. Terwijl het nog altijd wemelt van de Tigers in het Capital-thuisvak weten de gasten twee keer succesvol op te rukken naar de Amsterdamse goal en daar hun stempel te drukken, 9-4. De laatste drie punten van de avond zijn allemaal voor Amsterdam, 12-4. Het is de vierde wedstrijd die de Tigers van Leeuwarden wonnen, in januari versloegen de Capitals Amsterdam met 6-1.

Door de winst in het slotakkoord houden de Tigers hun derde plek en krijgen ze in de finale waarschijnlijk met Eindhoven te maken dat een plek hoger staat. Amsterdam is klaar totdat de finalewedstrijden beginnen, Leeuwarden ontvangt morgen nog Den Bosch terwijl koploper Den Haag dan naar nummer twee Eindhoven gaat. Wordt vervolgd.