Home Overzicht Tigers hebben het zwaar op Haags ijs

Tigers hebben het zwaar op Haags ijs

0

IJshockey | Terwijl het eredivisieteam van de Tigers het zaterdag thuis tegen de Zoetermeer Panters zou opnemen, hadden de U21-Tigers zondag een afspraak in Den Haag. Door te weinig mankracht bleven de Panters thuis. De ontmoeting in de Haagse Uithof ging wel door.

Lewis Daniels | Foto Sander Kan

De Tigers halen wisselende resultaten en staan daarmee op de derde plek in een competitie waar dit seizoen slechts vijf teams in spelen. Het team won van Den Bosch en Leeuwarden, maar delfde vorige week thuis het onderspit tegen Eindhoven. Ook de thuis gespeelde wedstrijd tegen Den Haag begin oktober eindigde in het voordeel van de gasten.

Hoewel de eerste periode tamelijk gelijk op gaat, wordt het door individueel puckverlies in de achtste en veertiende minuut 2-0 voor Hijs Hokij. Anderhalve minuut later slaan de Hagenezen opnieuw toen, 3-0.

In de tweede periode trekt Hokij opnieuw de kar. Het team heeft betere passes dan Amsterdam en haalt daar tijdens een powerplay en shorthanded nog eens twee punten mee binnen, 5-0. Kort voor de tweede onderbreking verschijnt ook Amsterdam op het bord 5-1.

De laatste twintig minuten beginnen hoopvol voor de Tigers, ze trekken zich kort na hun terugkeer op het ijs op naar 5-2. De antwoorden van Den Haag liegen er niet om, met nog ruim vier minuten op de klok is de stand al uitgelopen naar 8-2. De Tigers die de puck vaak onnodig verliezen en soms te veel solistisch spelen weten twee minuten voor het eind zichzelf nog een keer op het bord te zetten. 8-3.

Volgende week zaterdag nemen de Tigers het in Jaap Edenhal op tegen de Orange Gas Capitals uit Leeuwarden.

Het vrouwenteam van de Tigers dat het in Den Bosch opnam tegen de Red Eagles kregen kort na aanvang van de wedstrijd een goal tegen. Halverwege de eerste periode werkten ze de schade weg. Er werd verder niet gescoord, waardoor de ploegen met een eindstand van 1-1 uit elkaar gingen.