IJshockey | De dit seizoen slechts een keer verslagen Amsterdam Tigers maakten tijdens hun twintigste wedstrijd met een evenredig aantal spelers opnieuw de dienst uit in de Jaap Edenhal. Met een doelsaldo van +114 en 56 punten zit de koploper van de competitie sterker in het zadel dan ooit. Voor de Bossche Red Eagles, de nummer acht op de lijst en met slechts dertien man aanwezig, zat er weinig anders op dan proberen de schade zoveel mogelijk te beperken.

Lewis Daniels | Foto’s Jos Bornhijm en Dorien de Leeuw

Hoewel de hele wedstrijd zich voornamelijk in het doelgebied van de Red Eagles afspeelt, schieten de Tigers de goed keepende doelman van de Eagles niet zomaar voorbij. Het duurt ruim een kwartier voordat door een schot van Horaytio Roelofsen Amsterdam op het scorebord verschijnt. Het is de eerste goal van Roelofsen die een vaste plek heeft bij U21 en voor de derde keer meespeelt in de eredivisie. Teamgenoot Daniël Versteeg debuteert vanavond. De volgende kansen tot de eerste rust komen net niet ver genoeg in de tipparade om een hit te worden.

De teleurstelling bij het thuispubliek over het uitblijven van meer goals in de eerste periode is van korte duur. In exact een minuut speeltijd slaan de Tigers driemaal toe, 4-0. De tweede goal uit deze serie valt tijdens een powerplay voor Amsterdam. De Red Eagle op de strafbank kan na acht seconden zitten alweer opstaan. Als een Tiger op de strafbank van de thuisploeg zit, is het ook prijs voor de Eagles, 4-1.

Voor de tweede rust schrijven de Tigers nog vier punten bij. In deze reeks scoort Roelofsen zijn tweede goal van de avond. Ook Xavier Gehéniau, Michael Mackie-Kwist en Tobias Kathan schieten twee keer raak.

In de derde periode lopen de Tigers uit naar 11-1 voorsprong. Vanaf de 50e minuut schakelt het team terug naar een lagere versnelling. De Eagles weten kort voor het eind een tweede punt binnen te halen en besluiten hiermee de avond, 11-2. Ook door de ondervertegenwoordiging van het team, Den Bosch speelde met zeven man minder, was weerstand bieden aan de aanvoerder van de lijst een zware opgave. Amsterdam, verzekerd van deelname aan de play-offs, maakte gebruik van de gelegenheid om de voorsprong op concurrenten Groningen, Tilburg en Eindhoven verder te vergroten. Het team speelt volgende week in Leeuwarden tegen de Capitals, de nummer vier in de competitie en ziet een week later de Eindhoven Kemphanen in de Jaap Edenhal.

Wedstrijd terugzien