Home Overzicht Tigers trekken aan het langste eind in thriller

Tigers trekken aan het langste eind in thriller

0

IJshockey | Afgelopen zondag speelden de U21-Tigers in Den Bosch de tweede uitwedstrijd van dit seizoen tegen de Red Eagles. Goalie Pelle Buiting debuteerde deze avond voor Amsterdam in een wedstrijd die een thriller werd.

Lewis Daniels en Mark van den Heuvel

De Tigers zijn in topvorm als de wedstrijd begint en staan met 23 seconden op de klok al met 0-1 voor. Ondanks sterk spel van Amsterdam lukt het de ploeg de minuten daarop niet meer punten binnen te halen.  Een seconde voor tien minuten speeltijd maken de Eagles de stand gelijk. Tot de eerste rust blijven beide teams met aanvallen komen die allemaal voor de goal stranden.

Terug uit de kleedkamer gaan de Tigers opnieuw voortvarend van start, na 48 seconden ligt de puck voor de tweede keer in de goal van de Eagles. In de 33e minuut is het opnieuw prijs voor Amsterdam, 1-3. De Tigers laten door overmoed de teugels iets te veel voeren en betalen daar een hoge prijs voor, binnen twee minuten zet Den Bosch de stand gelijk, 3-3. De boodschap komt aan bij Amsterdam en de reactie levert twee punten op, 3-5.

In de derde periode schieten de Eagles als eersten raak en wordt het 4-5. De Tigers hebben een passend antwoord, de cijfers op het scorebord veranderen naar 4-6. Den Bosch trekt de regie naar zich toe en Amsterdam ziet de gevolgen met lede ogen aan: 6-6. Van het zekere gevoel waarmee Amsterdam aan de wedstrijd begon is niet veel meer over. In de 54e minuut ontsnapt het team aan de zevende goal voor Den Bosch omdat die door de scheidsrechter wordt afgekeurd.

Vier minuten later spelen de Tigers wegens een tijdstraf voor hooking met een man minder. De Eagles voeren de druk op en overrompelen Amsterdam met hard spel en aanvallen. Toch zijn het de Tigers die ondanks het gemis van een speler in de laatste minuut door een geniale voorzet het zevende punt weten binnen te halen en als winnaar van het ijs gaan. Het is de tweede winst voor Amsterdam dit seizoen. Aanstaande zaterdag spelen de Tigers om 18.00 in de Jaap Edenhal tegen de Kemphanen uit Eindhoven.