Home Overzicht Tigers U 21 houden stand tegen fysieke Hanen

Tigers U 21 houden stand tegen fysieke Hanen

0

Hoewel de uitslag (0-4 ) wellicht anders deed vermoeden, speelden de U21-Tigers op 22 oktober thuis geen slechte wedstrijd tegen de Kemphanen uit Eindhoven. Afgelopen zondag was in Brabant de herkansing.

Lewis Daniels | Foto Sander Kan

De eerste periode loopt uit in een wedloop om goals. De Tigers melden zich als eerste in de derde minuut voor de 0-1. De Hanen zetten de stand niet veel later recht, krijgen vervolgens de tweede tegengoal en slaan terug met de gelijkmaker 2-2. Vervolgens haalt Eindhoven beide keren met een man minder het derde en vierde punt binnen. Amsterdam incasseert de tegenslag, blijft strijdbaar en maakt tijdens een powerplay de derde goal en speelt ook de Hanen voorbij als die in volle bezetting zijn, 4-4. Het is Eindhoven dat kort voor de eerste rust weer een punt uitloopt, maar Amsterdam werkt – shorthanded – op de valreep de schade weg, 5-5.

De vaart van beide teams in een voor het publiek zeer aantrekkelijke tweede periode blijft onverminderd, het aantal goals daalt. Alleen de Tigers weten tijdens een powerplay de puck voorbij de doellijn te schieten, 5-6.

Alle opties liggen open in de laatste twintig minuten, al slaat de vermoeidheid toe. Vanaf de 50ste minuut verzwakken de Hanen, maar ook de Amsterdamse verdediging laat steken vallen. Het team betaalt daarvoor met twee punten, 7-6. De Tigers wisselen de goalie in voor een extra speler en krijgen twee grote kansen die het net niet halen.

Ondanks wat schoonheidsfouten speelden de Tigers deze avond waarschijnlijk hun beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Volgende week zondag neemt Amsterdam het op tegen de Red Eagles in Den Bosch.