Home Overzicht Tigers U19: Winst met solide en volwassen spel

Tigers U19: Winst met solide en volwassen spel

0

Na het succes vorige week in Enschede en Eindhoven speelden de Tigers afgelopen zaterdag hun tweede thuiswedstrijd van 2020 tegen de Dordrecht Lions. Het werd hun derde zege op rij.

Lewis Daniels

IJshockey U19

Amsterdam Tigers vs
Dordrecht Lions
6-3

De wedstrijd begint als een motor die moeizaam start. De Tigers weten elkaar nog niet te vinden en spelen rommelig. Vijf minuten later loopt de motor warm en hebben de Tigers hun navigatie aan. Billy Grapperhaus passt de puck naar Rick van den Huijssen, die meteen toeslaat, 1-0. Ondanks gelijk opgaand spel en twee powerplays scoren de Lions de eerste periode niet.

Aan het begin van de tweede periode haalt Jelle Nauta met een assist van Bram de Bruijn zijn gram voor de Lions, 1-1. Anders dan voorheen werken de Tigers goed samen en komen ze met goed combinatiespel. In de hitte van de strijd buurt Mark Gasseling even bij het Liondoel, 2-1. Vier minuten later schaatsen Robel Veltheer en Nijs Hille, die de assist geeft, voorbij: 3-1. De Tigers houden de druk erop, Jim Vorster schiet in de roos op de voorzet van Billy Grapperhaus, 4-1. Een prachtige stand die niet alleen de verdienste van de spelers is. Het is ook het resultaat van de trainingen van Ondrej Kratky en de coaching van Hennie Jaspers. Zij hebben er hard aan gewerkt eenheid in het team te brengen.

Dordrecht volgt de ontwikkelingen met argusogen en wisselt van goalie. De reeks minor penalties voor Amsterdam halen het ritme uit het spel van de Tigers. Mogelijk dat ook daardoor de schade voor Dordrecht niet verder oploopt. Door een inschattingsfout van de Amsterdamse defence trekt Bram de Bruijn met een assist van Jelle Nauta de stand iets bij voor de Lions, 4-2.

In de eerste minuut van de derde periode vergroot Nijs Hille met assists van Danylo Kozak en Luca van den Heuvel de voorsprong van Amsterdam, 5-2. De Lions trappen op het gas, goalie Lars Veltman heeft zijn handen vol ze tegen te houden en behoedt Amsterdam meerdere keren voor een tegengoal. De Lions krijgen opnieuw een powerplay en de Dordtse druk is even te groot voor Amsterdam. Levy Galjaard maakt het met hulp van Thierry Hartmann 5-3. Amsterdam speelt weer met vijf man, hetzij niet voor lang. Een van de spelers gaat met twee en tien minuten naar de kant wegens boarding, een actie die het belang van het team niet dient, maar evenmin kwalijke gevolgen heeft voor de stand. Integendeel, Zairan Zaitsoff besluit met een assist van Nijs Hille de avond, 6-3.

De Tigers lieten zien dat ze terecht op de eerste plaats in de competitie staan. Het was de generale repetitie voor de wedstrijd tegen Heerenveen dat een plek achter ze staat en volgende week zondag om 17.00 langskomt in de Jaap Edenhal.

www.amsteltijgers.nl