IJshockey | Met nog zeven wedstrijden te gaan voor de Tigers, komt de ontknoping van het seizoen steeds dichterbij. De Tigers derde thuiswedstrijd van dit jaar was een vurige partij tegen de Dordrecht Lions, die ze qua cijfers overtuigend wonnen. Het team behoudt hierdoor zijn koppositie en gaat met zekerheid door naar de play-offs.

Lewis Daniels

Door problemen met het geluid heeft de wedstrijd een vertraagde start. Halverwege de eerste periode ligt de partij een tijd stil wegens een losgeslagen plexiglas raam in de boarding. Het staat dan net 0-1 voor de Lions, die op de counter spelen en de thuisploeg de hele wedstrijd op de hielen zitten.

Het trouwe thuispubliek in een stampvolle Jaap Edenhal wacht geduldig af en wordt daarmee in de veertiende minuut beloond met de gelijkmaker van Amsterdam. Kort voor rust betrapt de scheidsrechter een Lion op holding van een Tiger in het goalgebied. Amsterdam krijgt een penaltyshot en komt daarmee op voorsprong, 2-1.

Terug op het ijs lijkt een winnaar nog lang niet in zicht. Beide ploegen  – in tegengestelde richting uiteraard – hebben hun handen vol aan heen en weer schaatsen tussen het thuis- en aanvalsvak en maken het elkaar daar moeilijk. Het publiek leeft mee. De Tigers, die vandaag een paar vaste verdedigers missen en worden bijgestaan door U21-spelers, ontsnappen in de 25e minuut ternauwernood aan een doelschot van Dordrecht. Ruim tien minuten later incasseren ze alsnog een tweede tegengoal. Dan gaan de ontwikkelingen snel, Amsterdam staat nog geen tien seconden later weer op voorsprong en loopt vlak voor het eind van de tweede periode tijdens een powerplay uit naar 4-2.

De laatste twintig minuten trekken de Tigers door naar een hogere versnelling die de Lions steeds moeilijker kunnen bijhouden. De vijfde treffer valt in de 42e minuut. Een minuut later is het tijdens een powerplay weer raak, 6-2. Omdat een Tiger na elbowing het veld moet verlaten, speelt Dordrecht vijf minuten met één man meer. De Lions slepen er een punt uit, 6-3. Net geen drie minuten voor het eindsignaal luidt de thuisploeg voor het laatst de gong, 7-3.

Ondanks de ruime cijfers voor Amsterdam gaf de nummer acht op de lijst flink tegengas aan de koploper. De Tigers spelen volgende week vrijdag uit in Tilburg en nemen het de avond daarop in Den Bosch voor het eerst dit seizoen op tegen de Red Eagles. Zaterdag 4 februari komen de Eagles naar de Jaap Edenhal voor een tweede ontmoeting.