Home Overzicht Tigers voorbij gespeeld door Den Haag

Tigers voorbij gespeeld door Den Haag

0

IJshockey | Anders dan vorige week, de U21-Tigers begonnen in Leeuwarden voortvarend aan het nieuwe seizoen met een 2-7 overwinning op de Orange Gas Capitals, speelde Amsterdam zaterdag een wat makke partij tegen Hijs Hokij, dat meer gedreven leek.

Lewis Daniels

De eerste helft van de eerste periode blijven de goals aan beide kanten van het veld leeg, echt lekker loopt het niet voor Amsterdam. Vaart en actie missen. Mogelijk zijn de Tigers overrompeld door de eerste twee goals van Hijs in de twaalfde en achttiende minuut en hebben ze daarom na de rust niet meteen een antwoord op Hokij, al lijkt Amsterdam iets weerbaarder. Den Haag borduurt tijdens de tweede twintig minuten op dezelfde manier voort en sleept daar nog twee punten uit, 0-4. Toch hebben de Tigers hun momenten, hetzij in een wat lage versnelling, in elk geval een tempo dat Hijs makkelijk bijbeent (en inhaalt).

De partij krijgt wat pit als de Tigers in de 38e minuut ook op het scorebord verschijnen en het zelfvertrouwen van de ploeg wat lijkt te groeien. Toch is het opnieuw Den Haag dat scoort voordat beide teams de rust ingaan, 1-5.

De Tigers spelen de laatste twintig minuten hun beste periode. Het tempo gaat omhoog en Den Haag krijgt nog maar een keer gelegenheid om toe te slaan, 1-6. Hokij dat de hele wedstrijd al vaker op de strafbank zit, leidt deze lijst ook in de derde periode. Ondanks de dreun die Amsterdam incasseert is het wel de ploeg die de laatste goal van de avond maakt, 2-6. Maar hiermee houdt het nog (lang) niet op tussen beide teams. Omdat met slechts vijf deelnemende teams de U21-competitie dit seizoen erg klein is, ontmoeten de Tigers en Hijs Hokij elkaar nog vier keer. De derde periode liet zien dat andere uitslagen zeker mogelijk zijn. Zondag 16 oktober spelen de Tigers in Den Bosch tegen de Red Eagles.