Home Overzicht Tigers zetten zich op de kaart in Leeuwarden

Tigers zetten zich op de kaart in Leeuwarden

0

IJshockey | Na verlies van Eindhoven en Den Bosch en een zware wedstrijd tegen Den Haag, die ondanks een veelbelovende tweede periode teleurstellend afliep, was er zondag licht aan het eind van de tunnel voor de U21-Tigers. Het team ging met winst naar huis en versterkte hiermee zijn positie in de competitie.

Lewis Daniels

Amsterdam heeft tijd nodig om de weg naar de goal te vinden in de Elfstedenhal en scoort tot de eerste rust geen punten. Hetzelfde geldt voor de thuisploeg, die wel een voorsprong neemt op het aantal tijdstraffen. De Capitals schuiven twee keer aan op de strafbank. Amsterdam blijft ongestraft.

De Tigers beginnen na de rust met een powerplay, een erfenis uit de eerste periode. Op de valreep benut de ploeg het voordeel, 0-1. Tien minuten later komen de Capitals op gelijke stand. Ondertussen zijn de strafbanken van beide kampen al een paar keer bezet, in alle gevallen gaat het om minor penalties.

De tweede goal voor Amsterdam valt in de 47e minuut, opnieuw tijdens een powerplay. De volgende powerplay voor de gasten levert geen extra punt op. Dat gebeurt wel als de Tigers in de minderheid zijn en zo shorthanded hun derde en laatste goal maken, 1-3. De Capitals komen niet meer aan bod. De spanningen lopen naarmate de tijd vordert op. Vlak voor het eindsignaal krijgen zowel een Capital als Tiger een zware tijdstraf van tien minuten opgelegd wegens unportsmanlike conduct. Met nog zes seconden op de klok maakt dat niet veel meer uit, maar het statement is gemaakt.

Net als het eredivisie-team komt U21 nog twee keer uit in 2022. Zaterdag 10 december nemen ze het in Eindhoven opnieuw op tegen de Kemphanen. Op zondag 18 december spelen ze thuis tegen de Red Eagles.