Home Overzicht Volkshotel transformeert in filmhuis met 7 verdiepingen op Short Movie Sunday

Volkshotel transformeert in filmhuis met 7 verdiepingen op Short Movie Sunday

Short Movie Sunday terug in Volkshotel

0

We hebben er al eerder kennis mee gemaakt. Op zondag 11 december keert Short Movie Sunday voor de vierde keer terug naar Volkshotel. Het hotel verandert voor één dag in een filmhuis met maar liefst zeven verdiepingen. Vijftien hotelkamers, drie zalen, Doka en Canvas worden omgetoverd tot intieme filmzalen. Films kijken op een andere manier.

Deze keer is het programma met korte films samengesteld door Studio/K, Cineville, Moviezone (Eye) & De Ontmoeting, PLUK de NACHT, Halal, Broedplaats VKG en Volkshotel. Ook dit keer ben je als bezoeker van Short Movie Sunday weer vrij om je door het hele gebouw te bewegen. Je kunt afdalen naar soundbar Doka, de lift pakken naar Klein Canvas op de zevende verdieping of ronddwalen op vier verschillende hotelverdiepingen, waar de deuren van (speciale) hotelkamers openstaan.

Het filmaanbod loopt uiteen van videoclips en docu’s tot korte dramafilms en horror flicks. Ook vinden er Q&A’s plaats met verschillende regisseurs. Het programma biedt naast meer gevestigde namen ook volop ruimte aan jonge filmmakers. Zo zijn er dit jaar bijvoorbeeld twee films te zien van opkomende filmmakers die werken bij het Volkshotel.

Het filmprogramma start zondagmiddag 11 december om 15.00 uur en loopt door tot 21.00 uur. Alle films zijn voor 18 jaar en ouder en wanneer beschikbaar Engels ondertiteld. Tussendoor is er ruimte om wat te eten en drinken in de lobby Werkplaats of restaurant Canvas. Voor wie wil blijven slapen is er het speciale POPCORN-pakket, waarmee je naast je overnachting gratis toegang krijgt tot Short Movie Sunday.

Tickets zijn in de voorverkoop en aan de deur 12,50 euro. Mensen met een Cinevillepas krijgen 50 procent korting. Met het ticket heb je toegang tot alle korte films die worden vertoond op de dag.