Home Lezen en schrijven Toine Heijmans opent boekenweek bij IJburg Boeken

Toine Heijmans opent boekenweek bij IJburg Boeken

0

Auteur en columnist bij de Volkskrant Toine Heijmans opent de boekenweek bij IJburg Boeken. Het thema van het jaarlijkse boekenfeest is Eerste liefde.

Toine Heijmans schrijft hij over een brede waaier aan onderwerpen. Zijn veelgelezen tweewekelijkse columns maken samen een portret van Nederland, terwijl zijn boeken over de zee gaan, over dementie, over bergbeklimmen of migratie. Daarnaast schreef hij scenario’s voor de televisieserie De Fractie.

Een grote liefde van Toine Heijmans is bergbeklimmen, zoals wel blijkt uit zijn boek Zuurstofschuld. Met dit boek won hij de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022. In het verhaal over twee klimvrienden in de wildernis van de bergen verweeft hij fictie met non-fictie elementen in de vorm van levendige beschrijvingen van de technische kant van het klimmen. Uit die beschrijvingen blijkt zijn eigen ervaring én misschien wel een gedegen vooronderzoek. Onder andere daarover zal Toine Heijmans worden geïnterviewd door IJburg Boeken-boekhandelaar Mark Vermeer.

Hoe ziet het schrijfproces van een boek eruit? Hoeveel onderzoek doet hij voor een roman als Zuurstofschuld? Maar ook, hoe schrijft hij een pakkende column? Als schrijven jouw eerste liefde is dan ben je van harte uitgenodigd al je vragen te stellen aan Toine. En ook heel belangrijk: Toine zal een tipje van de sluier oplichten over zijn nieuwe boek.

Toine Heijmans is bij IJburg Boeken te gast op zaterdag 9 april van 14.00 uur tot 15.00 uur. Aanmelden via [email protected].

Op beide paasdagen (17 en 18 april) is IJburg Boeken geopend van 13.00 tot 17.00 uur.